Home Tuti receptek Nutellás sajttorta: Nálunk minden hétvégén ezt kéri család!

Nutellás sajttorta: Nálunk minden hétvégén ezt kéri család!

by Judith

A Nutella már régóta egy gazdag, dekadens, édes-krémes kombinációja a mogyorónak és a kakaónak, amire mindig számíthatunk, ha a kedvenc desszertünket az ízletesség egy magasabb fokára szeretnénk emelni. Szóval csak idő kérdése volt, hogy összehozzuk a másik kedvenc, krémesen gazdag desszertünkkel- a sajttortával természetesen!

Sőt mi több, ezek a ’nem elég belőle egy harapás” finomságok egy egyszerűen elkészíthető csokiszkeksz alapra épülnek. A hagyományos sajttorta réteg beékelődik ez és a „meghalnánk érte” Nutella sajttorta réteg közé, amit lényegében minden, amire eddigi desszertes pályafutásunk alatt csak vágytunk.

Nutellás Sajttorta szeletek

  • Összetevők:
  • 2 pohár csokikeksz morzsa (kb. 32 krém nélküli Oreo vagy hasonló keksz)
  • ¼ csésze sima vaj (olvasztott)
  • 45 dkg krémsajt
  • 2 tojás (szobahőmérsékletű)
  • ½ csésze kristálycukor
  • 5 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ⅓ csésze Nutella®

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra.  Kenj ki egy nagyjából 20 cm-es sütőformát és béleld ki sütőpapírral. Bizonyosodj meg róla, hogy a papír a sarkokba is jól illeszkedjen. Tedd félre

Turmixgépben őröld le a kekszeket, amíg morzsalékos nem lesz. Add hozzá az olasztott vajat és mixeld, amíg lágy nem lesz. Nyomkodd a kekszes keveréket a sütőforma aljár egyenletesen. Süsd nagyjából 12 mpercig. Tedd félre hűlni.

Takarítsd ki a turmixgépet. Tedd bele a krémsajtot, a tojásokat, cukrot, 4 evőkanál tejszínt és a vanília kivonatot. Mixeld, amíg finom állagú nem lesz, majd a felét finoman kend el a kihűlt kekszalapon. A további rétegek előtt tedd a sajttorta alapot a fagyasztóba, amgy megdermed, kb 20 percig.

Add  a Nutellát és a megmaradt tejszínt a mixerben maradt krémsajt keverékhez. Mixeld, amíg homogén nem lesz. Öntsd a nutellás krémet a sajttorta alap tetjére és kend l egyenletesen.

Süsd nagyjából 30-35 percig, addig amíg a közepe csak kissé rezeg. Hagyd kihűlni egy rácson, mielőtt beteszed a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.

Amikor tálalásra kész, emeld ki a tortát a formából úgy, hogy megfogod a papírt. Vágd fel kockákra és tálald.

Hirdetés

You may also like