Home Divat Milyen az arcformád? Ez a haj áll jól neked!

Milyen az arcformád? Ez a haj áll jól neked!

by Krisztina

Ha azt gondoltad eddig, hogy mindegy milyen arcformád van, elég ha követed a trendet és jó a fodrászod, akkor tévedtél!

Nem mindenkinek áll ugyanis jól ugyanaz a haj, amire a fodrászok egy része sokszor nem hívja fel a figyelmet. Lássuk melyik arcformához mit ajánlanak a szakértők!

Ovális arcforma

Ennél az arcformánál az állkapocs éppen csak szélesebb, mint a homlok vonala – ha ilyen az arcformád, szerencsés vagy, mert szinte minden hajhossz jól áll neked. Kerüld az arcodba lógó tincseket, mert ezek csak elrontják a tökéletes arcformádat – próbálj ki egy hátrafésült, vagy középen elválasztott fazont. A hullámokkal még jobban kiemelheted szabályos vonásaidat.

Téglalap arcforma

Ennél az arctípusnál az állkapocs körülbelül ugyanolyan széles, mint a homlok.
Kerüld a túl hosszú hajat, inkább a rövid, vagy középhosszú fazonok előnyösek a számodra. Egy finom frufruval elvehetsz az arcod hosszából. Az oldalt dúsabb tincsekkel finomíthatsz a vonásaidon, így a lépcsőzetes vágás, vagy a hullámos hajvégek is előnyösek a számodra.

Háromszög arcforma

Ha az arcod háromszög alakú, az állad és az állkapcsod szélesebb, míg a homlokod keskenyebb.
A rövidebb frizurák kifejezetten előnyösek számodra, ha néhány laza hullámmal a fejtetőn dúsabbá teszed a hajadat, azzal tovább közelíthetsz az egyensúly felé. Ne lógjon a hajad az arcodba, hagyd, hogy a figyelem a szemedre terelődjön.

Szív alakú arcforma

A szív alakú fejforma a háromszög ellentéte – vagyis a homlok széles, az áll pedig keskenyebb.
Számodra a hosszabb fazonok előnyösek, ha mégis levágatnád a hajad, maradj a bubi fazonnál, ami az álladra tereli a figyelmet. Egy egyenes vonalú frizurával is tompíthatod a homlokod hangsúlyosságát.

Négyzet arcforma

Ezt az arcformát karakteres áll jellemzi, az arc hossza és szélessége nagyjából egyforma.
A középhosszú haj kifejezetten előnyös számodra, de kerüld a nagyon rövid hajakat.
Néhány könnyű hullámmal finomíthatsz az arcod szögletességén, ahogy egy nem túl hangsúlyos oldalfrufruval is.

Gyémánt arcforma

Ha az arcod gyémánt formájú, akkor az arccsontod szélesebb, az állad és a homlokod pedig keskenyebb – ez egy nagyon előnyös, karakteres arcot jelent, ezért, ha az arcod valóban gyémántalakú, szinte minden fazon jól áll, bátran próbálkozhatsz rövidebb frizurákkal is.
Arra ügyelj, hogy a fürtjeid ne lógjanak az arcodba, mert ezzel tompítanád arcod karakterességét.

Gabriz Vital

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .