Home Divat 8 érdekes dolog az őszülésről, ami téged is nagyon meg fog lepni!

8 érdekes dolog az őszülésről, ami téged is nagyon meg fog lepni!

by Judith

Ahogy a ráncok, az őszhajszálak is az öregedés látható jelei. Néhányunknál korán, míg másoknál később jelentkezik. Mi az oka a megjelenésüknek és hogyan lehet megelőzni vagy késleltetni?

 

A trichológia a hajjal és a fejbőrrel foglalkozó tudomány. Madeleine Preston, trichológus, elmondja, hogy miért jelennek meg az őszhajszálak és egyáltalán lehet e késleltetni a megjelenésüket.

 

1. Mely életkorban jelennek meg az első őszhajszálak?

„A legtöbb nő a 30-as éveiben kezdi észrevenni az őszhajszálakat, de elérve ez 50-et, a hajának 50%-a már ősz lesz.”

2. Miért jelennek meg az őszhajszálak?

“Az ősz haj a normál pigmentációjú és a fehér hajszálak keveréke. A hajszál akkor válik fehérré, amikor nem termel már több melanint.”

3. Lehet késleltetni az őszhajszálak megjelenését?

“Táplálkozási és hormonális tényezők és a stressz is befolyásolják a haj színét, ugyanakkor a hajlam maga is öröklődik.”

4. Egyesekben gyakoribb, mint másokban?

“A genetikai öröklődés szerint az őszülésre való esély a család függvénye. Habár a kaukázusiaknál hamarabb jelentkezik, ahogyan cukorbetegségben, vérszegénységben és pajzsmirigy problémáknál.”

5. Milyen ételeket ajánlott fogyasztni?

“Az olyan ételek, mint a hal és a tojás, amelyek nagyszerű fehérjeforrások. Emellett jellemző szokott lenni őszülő haj esetén a szervezet vas-, kalcium-, cink-, D-, B12-, B6- vitamin hiánya. Ezeket pótolni kell.”

6. Milyen étrendkiegészítés javasolt?

“Multivitaminok omega-3-mal, amelyek megelőzik, hogy a haj száraz és élettelen legyen.„

7. Milyen életmódbéli változtatások javíthatják a haj egészségét?

“Az első változtatás a kiegyensúlyozott étrend kell legyen , tele fehérjével és szénhidráttal, amely tartalmazza a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.”

8. Jót tesz a fejbőrnek a masszázs?

“Ahogyan a testünknek is szüksége van rendszeres mozgásra, úgy a fejbőrnek is. A masszázs stimulálja a fejbőr vérellátását és segít táplálni a hajhagymákat.”

A te hajad milyen? Genetikailag hajlamos vagy a korai őszülésre?

Hirdetés

You may also like