Home Egészség & életmódEgészség Neked is folyton zsibbad a lábad? Most választ kaphatsz miért!

Neked is folyton zsibbad a lábad? Most választ kaphatsz miért!

by Zsani

A lábzsibbadás gyakori tünet. Lehet, hogy egészségesen étkezik, azonban az alábbi tünetek hivatottak jelezni, mely vitaminok hiányoznak a szervezetéből.

 

Hajhullás:

Ezen gyakori tünet mögött a B7-vitamin, vagy a biotin hiánya állhat. Ez pedig akkor jelenhet meg, amikor az illető túlzott mértékben fogyaszt nyers tojást.  A B7-vitamint pótolhatja mandula, szója, banán, krumpli bármely formában való fogyasztásával.

Görcsök.

Leginkább kalciumhiány esetében lép fel, de okozója lehet az alacsony magnézium- illetve káliumszint is. A görcsök a túl sok és megerőltető mozgás végzése miatt alakulhat ki, mert olyankor a szervezet rengeteg ásványi anyagot veszít. A helyreállítás érdekében egyen diót, mandulát, mogyorót, tökmagot, almát és banánt.

Pattanások megjelenése az arcon:

Ez a tünet több B-vitamin-fajta, de közülük leginkább a B7-vitamin hiányának hatása. Ennek elkerülése érdekében fogyasszon gyakrabban többek között gombát, krumplit, túrót, főtt tojást spenótot és karfiolt.

Végtagzsibbadás:

A gondot a B6-, B12-, és B9-, vitamin, más néven folsav hiánya okozza, mert ezek miatt nem tudja a vér a megfelelő  mennyiségű oxigént elszállítani a sejtekhez, így a végtagok elkezdenek zsibbadni. A probléma orvosolására alkalmas a bab, citrusfélék, tenger gyümölcsei, és csirkehús fogyasztása.

A karok, és a csípő bedagadása, megduzzadása:

Ez főleg a A-, és D-vitamin kiürülésére utal, de nem árt megemlíteni, ha kevés a szervezetben lévő egészséges zsírsav, akkor is megjelenhet. Amennyiben igyekszik csökkenteni a transzzsírok fogyasztását, és több lazacot, diót, és A-vitaminban bővelkedő sárgarépát, piros édes paprikát eszik, pótolhatja a hiányzó vitaminokat.

A szem besárgulása:

A szem sárgaságáért a B12-vitamin a felelős, ezért ajánlott ilyen készítményt vásárolni a gyógyszertárban, és mindenképpen tejtermékeket, lazacot, tonhalat és bárányhúst fogyasztani.

Fogínyproblémák:

A D-vitamin kiürülése okozza, de érdemes a probléma észlelése után rögtön kezelni, ugyanis ennek következtében a fogak meglazulhatnak és kieshetnek. Fogai épségének megőrzése érdekében a kalciumban gazdag ételek, a bab, rizs, tejtermékek, paradicsom, halak, és a D-vitamin készítmények lehetnek a segítségére.

Hirdetés

You may also like