Home Egészség & életmódEgészség 8 fájdalom-típus, amit soha nem szabad félvállról venni!

8 fájdalom-típus, amit soha nem szabad félvállról venni!

by Brigitta

A test jeleket küld fájdalom formájában, ha valami baj van, és ezeket a jeleket, nem hagyhatod figyelmen kívül. Ha a fájdalom csak egy bizonyos területre koncentrálódik, akkor az akár egy súlyos betegség jele is lehet.

A cikkben megtalálod azt, hogy mit jelent a fájdalom a különböző testtájakon.

Mellkasi fájdalom

A mellkasi fájdalom gyakran a különböző szívbetegségeket jelzi, így ha már tapasztaltad a mellkasod baloldalon a fájdalmat, feltétlenül keresd fel az orvosodat!

Tüdő és a rekeszizom fájdalom

Ha úgy érzed, hogy a fájdalom a nyakadon vagy a vállaidon jelentkezik, akkor valószínűleg valamilyen tüdő- vagy rekeszizom problémától szenvedsz.

Máj és epehólyag-fájdalom

A jobb oldali váll fájdalma sokszor azt jelenti, hogy valamilyen máj vagy epehólyag problémával küzdesz.

Gyomor és a hasnyálmirigy fájdalom

A hasi fájdalmat és a hátfájást soha nem szabad figyelmen kívül hagyni! Ezek gyakran biztos jelei valamilyen gyomor és a hasnyálmirigy-betegségnek. Emberek gyakran számolták be hátfájásról, mikor is kiderült az esetükben, hogy krónikus hasnyálmirigy-gyulladásuk van. Ha ilyen tüneteket észlelsz, mielőbb keresd fel az orvosodat!

Bélrendszeri fájdalom

Ha hasi fájdalmat tapasztalsz a köldököd mellett, akkor lehet, hogy probléma van a vékonybélben. Amennyiben a fájdalom a jobb oldalon a hasad alsó részénél van, az akár a vakbélgyulladás jele is lehet.

Vese fájdalom

A fájdalom a hát alsó részén, a has, a medence és a comb környékén majdnem mindig a vesekő vagy az egyéb veseproblémák jele.

Húgyhólyagfájdalom

Az elülső hasi területen levő fájdalom a hólyag problémák jele.

Petefészkek

A gyulladás a petefészkekben fájdalmat okoz mindkét oldalon a hason.

Hirdetés

You may also like