Home Egészség & életmódEgészség A vérrögképződés tünetei, amit sokan nem ismernek!

A vérrögképződés tünetei, amit sokan nem ismernek!

by Zsani

Az idő múlásával bizonyos mértékben változik a testünk állapota, kialakulhatnak kisebb-nagyobb problémák, például a vérrögképződés, az érelmeszesedés. Amennyiben figyelünk az intő jelekre, mindezek megelőzhetőek.

 

Íme 10 tünet, amely jelzi a vérrögképződés kialakulását. 

1, Lábfájdalom, lábdagadás:

A bedagadt vérerek fájdalmat okozhatnak az alsó végtagokban. Ha ezt a tünetet naponta tapasztalja minél előbb keresse fel orvosát, hogy időben elejét vegye a súlyos érelmeszesedés kialakulásának.

2, Égő, forró végtagok:

Ha egy bizonyos helyen égő érzést tapasztal, viszket a bőre, esetleg fájdalmat is érez, akkor minden bizonnyal az érhálózat a felelős, amelyben beindult az eldugulás folyamata. Ezzel a panasszal azonnal orvoshoz kell fordulni, ugyanis ha késlekedik, nagyobb problémákat idézhet elő.

3, Ok nélküli kimerültség:

Ha nem végzett kimerítő, illetve megterhelő fizikai munkát, de mégis kimerültséget és fáradtságot érez, joggal lehet arra következtetni, hogy ennek egy eltömődésre hajlamos ér lehet az oka, amely miatt a szervezet sokkal több energiát használ fel. Ilyen esetekben gyakrabban szokott bekövetkezni mélyvénás trombózis.

4, Rövid és kapkodó lélegzetvételek:

Legtöbbször ezt a tünetet is a meszes vérerek okozzák, ezért nagyon fontos az orvosi konzultálás, mert ez a probléma is gyógyítható.

5, Mellkasi fájdalom:

Ha esetleg egy elszabaduló vérrög elér a tüdőbe, ott embóliát okozhat, amelyet éles, szúrós fájdalom követ, és az egész szervezet elnehezedik. Ebben az esetben mindenképpen orvoshoz kell fordulni.

6, Fájdalom mozgás közben:

Amennyiben már egy egyszerű mozdulat is nagy fájdalommal jár, valószínűleg egy eltömődésnek induló vérrög állhat a panasz mögött. Ilyenkor a nevetés, tüsszentés, vagy köhögés esetén is fájdalom nyilallhat a hátába, tüdejébe, ha ezt tapasztalja gondolkodás nélkül irány a sürgősségi osztály.

7, Váratlak köhögés:

Ez a tünet is vérrög kialakulásáról tanúskodik, amely a tüdőbe kerülve irritációt okoz. Ilyenkor a váladékképződés jelentősen megnövekedik, de a vére köpet sem ritka következmény.

8, Görcsök:

Ha gyakran tapasztal görcsölést a lábában, kezében, akkor elképzelhető, hogy a véráramlást egy vérrög akadályozza. Ha esetleg nem szűnnek ezek a görcsös fájdalmak, akkor a lehető leghamarabb keressen meg egy szakorvost.

9, Fájdalom a lábfejben:

Ez a tünet is a vérrőgképződés kialakulásának előfutára, amelyet a vérerek összeszűkülése és eltömődése okoz. Ha égő és intenzív szúró fájdalom is társul hozzá, a trombózis elkerülése érdekében ne hagyja ki az orvosi vizsgálatot.

10, Egyéb fellépő tünetek:

A szívverés hevesebbé válása megpróbálja a dugulást felszámolni, ugyanis így akar a szervezet fellépni a vérrögképződés ellen. A felállás és leülés alkalmával hirtelen szédülés érzése.

Hirdetés

You may also like