Azon túl, hogy nagyon finom, hihetetlenül egészséges gyümölcs az ananász. Fogyasszunk belőle minél többet.
A trópusi gyümölcs rengeteg vitamint, tápanyagot és enzimet tartalmaz, így életerővel tölthet fel egy meleg nyári napon. Együnk meg belőle legalább egy-egy csészével naponta. Vágjuk kockára, kissé hűtsük le, és élvezzük a különleges ízvilágot.
Fontos tápanyagokat tartalmaz
Olyan összetevőket tartalmaz, melyek elengedhetetlenek az egészséges szervezet fejlődéséhez. Sok benne a kalcium, réz, foszfor, kálium, mangán, B-és A-vitamin.
Erősíti az immunrendszert
Ha megeszünk naponta egy csésze ananászt sokkal könnyebben vesszük fel a harcot a betegségekkel, legyőzhetjük a fertőzéseket, az influenzát és a náthát is.
Csökkenti a vérnyomást
Mivel sok benne a kálium, az ananász lehet az egyik legjobb megoldás a magas vérnyomás csökkentésére.
Gyulladáscsökkentő
Ha ízületi problémákkal küzdünk, együnk sok ananászt, hiszen bromelain tartalma miatt kiváló gyulladáscsökkentő. A végtagok duzzadását is megszünteti.
Javítja a bőr szerkezetét
Kollagén tartalma miatt jó hatással van a bőrre, segít megőrizni annak fiatalságát.
Elősegíti az emésztést
Ha emésztési problémáink vannak, együnk sok ananászt. Magas rosttartalma miatt serkenti az emésztést, és megtisztítja a vastagbelet, csökkenti a székrekedést.
Javítja a látást
Ha makula degenerációban szenvedünk, fogyasszunk sok ananászt. Béta-karotin tartalma miatt segíti a látás javulását.
A csontok egészségéért
Nagyon magas a kalciumtartalma, így hozzájárul a csontok egészségének megőrzéséhez.
Hámlasztja a bőrt
Megszabadít az elhalt hámsejtektől, így ragyogóan egészséges lesz a bőrünk.
Javítja a haj egészségét
Ha ananászt fogyasztunk, hajunk újra egészséges, fénylő és rugalmas lesz.