Home Divat Kifinomult sminkek 40 feletti nőknek – divatos, elegáns és minden arcot megfiatalít!

Kifinomult sminkek 40 feletti nőknek – divatos, elegáns és minden arcot megfiatalít!

by Zsani

Az idő múltával bizony a bőr jócskán veszít rugalmasságából. Ilyenkor nem árt erre kifejlesztett kozmetikai termékeket használni, sőt 40 éves kor felett a sminkelésre is oda kell figyelni!

Nappal visszafogottabb sminket érdemes viselni, azonban alkalmakkor a színekkel is bátran játszhatunk. Igyekezzünk kihangsúlyozni a szemeket, az ajkat, hiszen így a figyelem elterelődik az apróbb szépséghibákról. A napjainkban használatos alapozók és púderek megfelelően eltüntetik a halványabb ráncokat.

Az idő előrehaladtával több időt kell töltenünk a bőrápolással és a megfelelő smink kiválasztásával. A legfontosabb, hogy mindig jó minőségű és ellenőrzött kozmetikai termékeket használjunk. 

A 40 évnél idősebb hölgyeknek mindennapi viseletként a természetes smink ajánlott. Az idő bizony halad, és ilyenkor már az ajkak kontúrja halványodik, éppen ezért nem árt ajakkontúr ceruzával, amely a rúzs árnyalatával megegyezik, vagy egy árnyalattal sötétebb tőle,  a száj vonalát határozottabbá tenni.

Mely sminket fiatalítják a 40 év feletti nőket?

Ilyenkor már a bőr ápolása több időt vesz igénybe, hiszen el kell tüntetnünk a ráncokat és a tág pórusokat. Fontos odafigyelnünk, hogy ne túl fényes alapozót használjunk, mert az zsírosabbnak láttatja a bőrt.

Az alapozó kiválasztásakor könnyen kenhető állagú terméket válasszunk, hogy egyenletesen tudjuk felvinni az arcbőrre.

A púder hatásosan eltünteti a fénylő bőrfelületeket, éppen ezért használjuk a homlokunkra, az orrunkra és állunkra.

Ha szép sminkeket szeretnénk készíteni, akkor válasszunk hozzánk illő színeket.

Korrektorral eltakarhatjuk a szem alatti sötét karikákat és más bőrhibákat. A szem alatt megjelenő karikák eltüntetésére a legbeváltabb módszer a jeges borogatás. 

Egy másik jó módszer még a szem alatti karikák ellen a nyers burgonya használata. A burgonyát hámozzuk meg, reszeljük le majd tegyük bele egy darab gézbe és csavarjuk ki a levét. Helyezzük rá a szemünkre és hagyjuk állni 10 percig, az idő letelte után pedig mossuk le meleg vízzel, végül kenjük be hidratáló krémmel.

A pasztell árnyalatok nagyon népszerűek, hiszen minden nőnek remekül állnak. Az erősebb, élénkebb színekkel elkészített  sminket inkább esti programokhoz válasszuk.

Íme egy videó, amely segít elkészíteni a tökéletes sminket:

 

Hirdetés

You may also like