Az alábbi recept nem csupán a paradicsom lereszelését tartalmazza, hanem egy nagyon ízletes receptet!
Most, amíg még van friss paradicsom a kertben és kapható a piacon is, ragadd meg az alkalmat, hogy megkóstold ezt a finomságot!
A ketchup nagyon finom, ezért igen nehéz lemondani róla. Azonban, ha jobban megnézzük, hogy mit tartalmaz a paradicsomszószként hirdetett kence, egy életre elmegy tőle a kedvünk. Nem kell lemondanunk a paradicsomszószról, készítsük el otthon mi magunk a sokkal egészségesebb változatát.
Hozzávalók:
- só
- bors
- olívaolaj
- paradicsom
Elkészítés:
paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, majd reszeljük le. A húsát nyomjuk neki a reszelőnek, és passzírozzuk át, amíg csak a héja marad a kezünkben. Erre most nem lesz szükségünk. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük el egy kevés olívaolajjal. Ha van kéznél egy csipet friss bazsalikom, azt is tehetünk bele, hiszen a paradicsom elmaradhatatlan tára a bazsalikom.
Íme egy videó is az elkészítéséről: