Home Tuti receptek Ilyen finom kovászos uborkát még nem ettél és még kenyér sem kell hozzá!

Ilyen finom kovászos uborkát még nem ettél és még kenyér sem kell hozzá!

by Krisztina

Nálunk az egész család imádja a savanyú uborkát, éppen ezért extra mennyiséget kell eltegyünk mindig belőle.

Ez a recept nagyon megtetszett, hiszen az uborka finom, ropogós, és különleges ízű lesz, ha így készítjük el.

Hozzávalók:

 

  • uborka
  • 0,5 sárgarépa
  • 1 kisebb hagyma
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • kapor
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 45 ml 9%-os ecet

Elkészítés:

1.áztassuk az uborkákat 4-5 órára vízbe

2.mossuk ki a befőttesüveget, helyezzük az aljára a karikára vágott sárgarépát, a fokhagymákat, 1 kaporágat, és a karikára vágott hagymákat

3.vágjuk le az uborkák végeit, és állítsuk egymás mellé őket minél szorosabban

4.szórjuk az üvegbe a cukrot, és a sót, majd öntsük rá az ecetet, és a hideg vizet.

5.állítsuk az üvegeket egy nagyobb tálba, majd öntsünk annyi vizet, hogy háromnegyedig ellepje az üvegeket. Tegyük oda a kályhára, és addig főzzük, míg az üvegben levő víz elkezd forrni. Ez kb. 3 perc.

6. Ezután gyorsan fedjük le az üvegeket, és takarjuk le egy vastag takaróval, vagy paplannal. Hagyjuk így 1-2 napon keresztül.

Hirdetés

You may also like