Home Tuti receptek Évek óta így készítem a fasírtot, még aznap elfogy az egész!

Évek óta így készítem a fasírtot, még aznap elfogy az egész!

by Krisztina

A fasírt sokak kedvence, elkészítésében talán nem is létezik olyan sok változat, de mi most mégis mutatunk egy különleges elkészítési módot, amit ha megcsinálsz, még aznap üresen marad majd a tányér utána!

Az alábbiakban egy fasít receptet mutatunk, amihez természetesen használunk tojást, csak egy kicsit másképp, mint eddig.

 

Hozzávalók:

 

  • 500 gramm marhahús
  • 1 teáskanál szójamártás
  • 5 tojás
  • 300 gramm zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 csokor kapor
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 300 ml napraforgóolaj
  • só, bors

Elkészítés:

 

1.Főzzünk meg 4 tojást.

2.Egy nagyobb edényben keverjük el a darált húst, az apróra vágott fokhagymával, és a szójaszósszal.

3.Adjuk hozzá az apóra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4.Osszuk 4 részre a darált húst. Formázzunk egy lapos masszát mindenikből, majd tegyünk a közepébe egy főtt tojást.

5.A maradék egy tojást verjük fel, majd forgassuk a fasírtokat előbb a lisztbe, utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába.

6. Süssük aranybarnára a forró olajban, majd csorgassuk le, és tegyük egy papírtörlővel bélelt tálcára. Tegyük a tálcát 10-15 percre a 175 fokra előmelegített sütőbe.

7.Készítsük el a szószt. Keverjük el a mustárt, a majonézt, és a citromlevet. Mikor kissé kihűltek a fasírtok, ebbe a szószba mártogassuk.

Hirdetés

You may also like