Home Tuti receptek Nagymamám isteni gombóca, nagyon finom és burgonya nélkül készül!

Nagymamám isteni gombóca, nagyon finom és burgonya nélkül készül!

by Zsani

Egy biztos, a nagymama gombóca az igazi. Íme egy burgonya nélküli gombóc recept, amely visszaidézi a nagymama főztjének házias ízeit!

Hozzávalók:

  • 3 dl víz
  • 3 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 50 dkg magozott szilva, vagy lekvár
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítés:

A vízbe tegyük bele a sót, és kezdjük el zsírral felforralni, majd lassan adagoljuk bele a lisztet. Akkor jó, ha az állaga már sűrű.

Vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a tojást és keverjük jól össze.

Formáljunk a tésztából hurkát, majd 18 darabra vágjuk fel.

Minden darabot töltsünk meg szilvalekvárral, vagy ha szeretnénk egy fél szilvát tegyünk a közepébe, majd formázzuk őket gombócokká.

Fűzzük ki sós vízben.

A kész gombócokat, már előzőleg olajban megpirított morzsába forgassuk bele, majd szórjunk rá ízlés szerint fahéjjal elkevert cukrot.

 

Hirdetés

You may also like