Home Tuti receptek Egyszerűnek gondolják, pedig nem az! Íme a rántott hús 10 titka, amit eddig te sem ismertél!

Egyszerűnek gondolják, pedig nem az! Íme a rántott hús 10 titka, amit eddig te sem ismertél!

by Krisztina

Egy rántott húst elkészíteni nem nehéz feladat, legalább is semmilyen dolog nem tűnik nehéznek benne. Mégis létezik 10 titok, amit a háziasszonyok 95%-a nem ismer!

1. Vastagság

A rántott mellet célszerű nagyon vékonyra, 2-3 mm-esre klopfolni, ez ugyanis sokkal ízletesebb, mintha vastag szelet húsból készítenénk!

2. Fűszerezés

Panírozás előtt sót és fekete borsot használjunk! Sokan bevetik a különböző hús fűszereket, ami nagy hiba!

3. Liszt

Igyekezzünk nullás liszttel panírozni.

4. Tojás

A tojásokhoz adjunk egy kevés ásványvizet vagy tejet és csak utána verjük fel őket.

5. Panírmorzsa

Az igazi rántott hús finomra őrölt zsemlemorzsából áll, tehát kerüljük a durva, ropogós morzsát a panírozás során!

6. Sütés

Soha ne süssük vajban, csakis olajat, vagy forró disznózsírt használjunk!

7. Olajhoz

A felmelegített olajhoz viszont adhatunk egy kevés vajat, ami egy különleges, nagyon finom ízt ad neki.

8. Sütés

Gyakran forgassuk a hús szeleteket és a zsiradék csak éppen lepje el a hús szeletet!

9. Sütés után

Sütés után mindig hagyjuk lecsepegni a húst a felesleges zsiradéktól!

10. Trükk

A panírozás során mindig figyeljünk arra, hogy ne maradjon felesleges liszt, tojás vagy morzsa a húson!

Hirdetés

You may also like