A csirke a legtöbb embernek nagy kedvence, azonban most megmutatunk egy foghagymás szószos sült csirkecomb receptet, amely egyszerűen ellenállhatatlan!
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 nagy hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 200 ml tej
- 150 ml tejföl
- 1 evőkanál liszt
- ízlés szerint só, bors
- zöldpetrezselyem
Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát és kevés olajon dinszteljük meg, majd tegyük bele egy tálba.
Mossuk meg a csirkecombokat, és minden oldalát pirítsuk meg a hagymás olajban.
Egy hőálló üvegtálra lesz szükségünk, amelyet olajjal kikenünk, beletesszük a csirkecombokat, majd a megpirított hagymát rászórjuk.
A tejet a liszttel keverjük össze, adagoljuk hozzá a tejfölt, a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük be, végül öntsük rá a csirkecombokra.
Nagyjából 35 perc alatt, 180 fokos sütőben készre sül.
Tálalhatjuk kaporral és petrezselyemmel megszórva.