Home Csináld magad 8 filléres fürdőszobai illatosító, amivel könnyedén megszabadulhatsz a fürdőszobai szagoktól

8 filléres fürdőszobai illatosító, amivel könnyedén megszabadulhatsz a fürdőszobai szagoktól

by Judith

Úgy érzed, hogy a fürdőszobád már nem olyan illatos, mint régen? Nem kell egy csomó vegyszerrel suvikszolni a helyiséget azért, hogy a rossz szagok helyett a vegyszerek szagát kelljen belélegeznünk. Íme néhány, főként természetes összetevőt tartalmazó tipp, amivel megszabadulhatsz a kellemetlen szagoktól.

 

Illóolajos WC-papír

Ceppents néhány csepp illóolajat a WC-papír guriga belsejébe. Nem is gondolnád milyen illatos lesz a fürdőszobád.

 

Légfrissítő házilag

Végy egy 0,5 l-es szórófejes flakont. Keverj össze 1 teáskanál mosogatószert, 1 teáskanál etil-alkoholt, 10 csepp fenyő illóolajat, 5 csepp borsmenta illóolajat és desztillált vizet. Öntsd a flakonba és használat előtt fújj belőle 4-5-ször a WC-csészébe.

 

Illatosított WC-kefe

Öntsd illatosítót tisztítószert a WC-kefe tartóba és hagyd, hogy használatok közben abban ázzon.

 

Kuka illatosító tabletta

Keverj össze 2 csésze szódabikarbónát, 6-8 evőkanál vizet és annyi illóolajat, amennyit jónak látsz. Kanalazd szilikon jégkocka formába. Hagyd száradni 24 órát. Finoman pattintsd ki belőle és 1-2 mehet is az üres szemetesbe.

 

Dekoratív légfrissítő

Fess le egy üres befőttesüveget, szórj bele egy adag légfrissítő gyöngyöt és helyezz a tetejére egy helyes művirágot. Ki mondta, hogy egy légfrissítő nem mutathat jól?

 

Illatmegkötő házilag

Fogj egy pici, csinos befőttes üveget, szórj bele szódabikarbónát és adj hozzá pár csepp illóolajat. Csinálj lukakat a tetejére, hogy áramolhasson az illat és kész is vagy.

 

Ecet a WC-tartályba

Öntsd egy csésze ecet a tartályba, majd húzd le párszor és a WC felfrissül. Azt viszont ne hagyd, hogy az ecet álljon benne.

 

Szagos törülközők

A fürdőszobai szagok okozója az ott álló törölköző is lehet. Használj ecetet és szódabikarbónát a mosáshoz, így nem csak a törülközők, de a mosógép és a szárító is illatos lesz.

Hirdetés

You may also like