Home Csináld magad Szinte ingyen van ez a módszer, ami bármilyen foltot kiszed a szőnyegből! Te ismered mi ez?

Szinte ingyen van ez a módszer, ami bármilyen foltot kiszed a szőnyegből! Te ismered mi ez?

by Zsani

A tisztaság és a lakás rendben tartása mindenkinek nagyon fontos, azonban amikor a szőnyeg takarítására kerül a sor, nem mindig tudjuk, mi lenne a leghatékonyabb takarítószer. Megmutatjuk, hogyan takaríthatod ki szőnyegedet a háztartásodban megtalálható anyagok segítségével!

 

Íme néhány módszer, amely segít a szőnyeget megszabadítani a foltoktól:

Só és szódabikarbóna:

A hatékony keverék sóból és szódabikarbónából készül. Dörzsöljük át vele a foltot, majd hagyjuk állni 20 percen keresztül, végül porszívózzuk fel. Ez a keverék még a legmakacsabb zsírfoltokat is eltávolítja a szőnyegből.

Ecet:

Egy liter vízbe keverjünk 100 ml ecetet, majd mártsunk bele egy szivacsot és dörzsöljük át a foltot. 20 perc elteltével egy száraz kendővel töröljük át, végül pedig porszívózzuk fel. Ha ezt a módszert alkalmazzuk, szőnyegünk tisztább lesz, mint új korában!

Tea:

A sötét színű szőnyegeket kissé nehezebb takarítani, de közel sem lehetetlen, hiszen erre is van egy határos módszer. A fajta mindegy, egy a lényeg, hogy a teafüvet forrázzuk le, öntsük le a levét, de a teafüvet tartsuk meg, hiszen ezzel kell átdörzsölni a foltot. Hagyjuk megszáradni, majd porszívózzuk fel. Ezt a módszert csak szőnyegeket alkalmazhatjuk!

 

+Tipp:

A szőnyegtisztításhoz lehetőleg ne használjuk durva sörtéjű kefét, hiszen az megrongálja a szőnyeget, és még a pecsétet sem távolítja el rendesen!

Alkalmazd bátran ezeket a házi praktikákat, hiszen amellett, hogy nem roncsolja a szőnyeget, friss illatúvá és persze tisztává varázsolja azt!

Hirdetés

You may also like