Home Csináld magad 10 elképesztő takarítási trükk, amit minden háziasszonynak joga van ismerni!

10 elképesztő takarítási trükk, amit minden háziasszonynak joga van ismerni!

by Zsani

A takarítás nem egyszerű dolog, éppen ezért nem árt néhány hasznos módszert felvenni a repertoárba. Ezekkel a hasznos módszerekkel gyerekjáték lesz a takarítás.

Mikró kitakarítása:

A szétfröcskölődött és lerakódott zsírfoltokat a legegyszerűbben úgy távolíthatod el, hogy 1 dl vizet és 1 dl ecetet összekeversz, egy edénybe beleöntöd, majd pedig ezt az egészet beteszed a mikróba, amit előzőleg 5 percre beállítottál. Ha letelt az idő, vedd ki az edényt, és ecetes szivacs segítségével töröld át a belsejét.

A hűtő polcai:

Ezeket a polcokat kissé macerás kitakarítani, hiszen egyesével kell őket kiszedegetni és lemosni. Vond be fóliával a polcokat, és könnyebben meg tudsz szabadulni a szennyeződésektől.

Kád és csempe közötti rész tisztán tartása:

Amennyiben a kád és csempe találkozásánál lévő rész elszíneződik, akkor hívd segítségül a fehérítőt. Egy vattadarabot márts bele fehérítőbe, és kend át vele az érintett felületet. Hagyd így állni pár órát, és megint töröld át fehérítővel.

A vécé tisztítása:

Mégis mi lehet a segítségedre ebben? Talán nem is gondolnád, de a legegyszerűbb, ha kólát öntesz a vécébe, és egy kicsit állni hagyod, végül leöblíted. Meglátod, maradéktalanul eltávolítja a lerakódásokat és különböző foltokat.

Megszabadulnál a vízkőtől?

A csaptelepeken állandóan megjelenik a vízkő, de könnyen megszabadulhatsz tőle, ha egy félbevágott citrommal áttörlöd az érintett felületet. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a csaptelepek újra csillogjanak-villogjanak.

Poros árnyékoló:

Az árnyékolókon bizony könnyen lerakódik a por. Húzz a kezedre egy régi zoknit, és töröld át vele. Percek alatt megszabadulhatsz a portól és más szennyeződésektől!

A tűzhely rácsai:

Ezek a rácsok mindennapos használatnak vannak kitéve, éppen ezért a rájuk lerakódott szennyeződésektől nem egyszerű feladat megszabadulni, de van rá egy egyszerű és hatásos módszerünk. A rácsot helyezd bele egy lezárható tasakba, és öntsük bele a 3 kiskanálnyi ammóniával kevert meleg vizet. Hagyjuk állni egy éjszakán át!

Foltos szőnyeg:

Foltos lett a szőnyeged? Próbáld ki ezt a módszer, és olyan lesz mint új korában! A foltra fújj ablaktisztítót, és hagyd pár percig állni. Tegyél a foltra egy konyharuhát, és vasald át.

Apróságok tárolása:

Egyre több apró holmi van a fiókodban amelyeken tudsz hová tenni? Egy tojástartót helyezz bele a fiókba, majd pakold bele a dolgokat. Így egy csapásra könnyebb lesz a rendszerezés!

Autó tisztán tartása:

Az autó belsejében lévő apróbb hézagokban elég nehéz kitakarítani. Húzzunk egy húscsipeszre vagy botra egy szivacsot, és ennek segítségével akadály nélkül eltávolíthatjuk a lerakódott port akár a fűtőrácsok közül is. Ha esetleg valami makacsabb folt kerül a műszerfalra, akkor a szivacsot ecetes vízbe mártsuk bele, és így töröljük át a felületet.

Hirdetés

You may also like