Home Csináld magad FIGYELEM MINDEN AUTÓSNAK! 12 dolog az autóhoz, amit nem gondoltál volna!

FIGYELEM MINDEN AUTÓSNAK! 12 dolog az autóhoz, amit nem gondoltál volna!

by Judith

Tudtad, hogy egy átlag amerikai durván 290 órát tölt a volán mögött egy évben? Ez egy elképesztő statisztika, ami elvezet minket két nagyon fontos megállapításhoz: 1) mindannyian túlságosan sokat ingázunk és 2) mivel ilyen sok időt töltünk az utakon, a kocsinknak mindig biztonságosnak, tisztának és mindenekelőtt komfortosnak kell lennie!

Hogy biztosítsuk az utóbbit, összekészítettünk nektek egy listát 13 olyan sokoldalúan felhasználható tárgyról, amelyet mindenkinek tartania kellene az autójában –  legjobb, hogy valószínűleg mindenkinek megtalálhatóak otthon!

 1. Madzag

Régi kocsid van, ami nem távirányitóval nyílik? Ismerjük a szitut, jól tudjuk, hogy milyen könnyű lezárni a kocsit csupán úgy, hogy becsapjuk az ajtókat és utólag vesszük csak észre, hogy a kulcsot az első ülésen felejtettük.

Ha te is voltál már hasonló helyzetben, nem kell egyből drága lakatost hívni, amikor te is könnyedén kinyithatod az ajtót pár méter közönséges madzaggal, azáltal, hogy a lezáró gomb köré tekered.

 1. Fogkefe tartó

Míg a mai műszerfalak talán sokkal sportosabbak és letisztultabbak, mint a régi autókban, egy dolog hiányzik belőlük – tároló rekesz! Szerencsére az olcsó fogkefés poharad tökéletes erre célra, hogy tárolhass benne kisebb dolgokat, mint toll, kozmetikai cuccok vagy aprópénz.

Illeszd be a pohártartódba és csak ámulni fogsz, hogy ez az egyszerű megoldás mennyi helyet felszabadít majd neked!

 1. Műanyag dobozok

Helyezd a csomagtartódban lévő holmikat (mint napelenző, pelenka, plusz ruha, elsősegély csomag, stb.) egy állandó helyre, egy műanyag tároló dobozba. Pár perc alatt rendszerezheted a dolgaidat.

 1. Olíva olaj

Ne permetezz káros vegyszereket a poros belső felületekre, amikor pár csepp természetes olívaolaj is meg tudja oldani a dolgot. Csak töröld át egy mikrszálas kendővel és kész is vagy!

 1. Fogkefe és fogkrém

Tudtad, hogy azok az eszközök, amikkel a szádat tartod tisztán a fényszóróidat is újjá varázsolhatják? Egy jó kefélés nem csak az autódat teszi fiatalabbá, de az is biztos, hogy olyan fényesen fog világítani, ahogy csak lehet.

 1. Macskaalom

Ha úgy érzed állandó harcot vívsz a párás ablakokkkal, akkor ne keresgélj tovább megoldásért. Miért pont macskaalom? Nos, kiderült, hogy ez a hasznos cucc iagzán jól megköti az extra nedvességet a levegőből. Lehet furán hangzik, de működik!

 1. Ruhaszösz a szárítóból

Ha hiszed ha nem, a szöszök csodákra képesek a makacs madárpottyantás eltávolításánál. Gyűjtsd a szöszöket egy műanyag zacskóban és vedd elő, bármikor észreveszel egy idegesítő fehér foltot. Szuperül működik és nem karcolja meg a fényzést sem. Itt a pont!

 1. Kötél

Bizton állíthatom, hogy mindannyian tartunk tőle, hogy egy elhagyatott út szélán ragadunk egyszer, lemerült akksival. Szerencsére van egy kipróbált és működő trükk, ami egy kis kosszal jár ugyan, de újraélesztheti a lemerült akkumulátort. Egy emelő, egy kötél és egy kis erő kell csupán.

 1. Teli vizes palack

Nem, nem a hidratáció miatt. Ha van nálad vizespalack, akkor kihasználhatod az előnyét a telefonodnál is. Csak helyezs a vizespalackot a telefon mellé, indítsd újra, ha szükséges és élvezd a jobb térerőt és gyorsabb keresést! Ki gondolta volna

 1. Habszivacs

Nincs rosszabb annál, mint az új autónk ajtaját karcosan vagy összezúzva találni a parkolóban, de szerencsére van egy megelőző intézkedés, amit tehetünk. Nem fogod elhinni, de ha rögzítesz egy félbe vágitt habszivacs úszót az autón kívülre, védőfalat képez a sajátod és a többi között. Kissé bután nézhet ki, de tutira működik.

 1. Denaturált szesz

Ha hideg éghajlatú helyen élsz, akkor igazán nagy szükséged van a denaturált szeszre. Nem csak azért, mert piszkosul olcsó, hanem azért is, mert gyorsan oldja a fagyást a szélvédőn. Keverd össze egy kis vízzel, spriccold be a felületet és nézd a csodát.

 1. Acélgyapot

Az időjárás viszontagságai komolyan megviselhetik a  szélvédőt, megnehezítve a szabad kilátást. Szerencsére egyszerűn varázsolhatod szalonszépségűvé az üvegeidet- ami annyit jelent, hogy acélgyapottal kell tisztítanod az üvegfelületeket. Ki gondolta volna?

És veled mi a helyzet? Próbáltad valaha valamelyik trükköt ezek közül? Ha igen, melyik a kedvenced? Szeretnél újabbakat a listához adni?

Hirdetés

You may also like