Home Egészség & életmód Ez okozza a hajproblémád: 25 dolog,amit minden nő elhibáz!

Ez okozza a hajproblémád: 25 dolog,amit minden nő elhibáz!

by Zsani

A leggyakoribb hajproblémákat számos tényező befolyásolhatja és okozhatja.

Mégis a legtöbb hajprobléma hátterében olyan befolyásoló tényezők állnak, amelyekről mit sem sejtünk.

Lássuk, melyek ezek!

1. A hajvágás hozzásegít a haj gyorsabb növekedéséhez

Hamis: A rövidre vágott haj sokszor dúsabbnak tűnik, azonban növekedési sebességét sosem a hajvágások gyakorisága határozza meg. a vékony, selymes és sima haj sosem fog gyorsabban nőni a hajvágástól. Ha dús hajat szeretnél használj erre alkalmas hajápoló termékeket, valamint vágasd olyanra hajad, amely megnöveli a volumenét, hullámosíts.

2. A töredezett hajvégek vágás nélkül is helyrehozhatók

Hamis: Az egyetlen gyógymódot a töredezett hajvégekre az olló jelenti. Ha bizonyos termékek bizonyos ideig “összeragaszthatják” a töredezett végeket, ezek hatása csakis a következő mosásig érvényes. Emlékezz, hogy a töredezett haj sokkal lassabban nő, mint a frissen vágott, ápolt és időben levágott haj.

3. Otthon is levághatod a töredezett hajvégeket

Igaz: Mindenképpen azt ajánljuk, hogy szakemberre bízd a hajvágást, ha mégis otthon szeretnéd levágni a töredezett hajvégeket, természetesen megteheted. Használj mindig profi hajvágó eszközöket, ellenkező esetben épp az ellenkezőjét éred el.

4. A töredezett hajvégek kinyúlnak

Igaz: a töredezett hajvégek “mozoghatnak” a hajvégektől egészen a hajhagymákig. A nem megfelelően ápolt hajszálak időben akár a hajhagymákig feltöredezhetnek, néha pedig többször is betörhetnek, ezzel pedig hajadnak ápolatlan és egészségtelen külsőt ad.

5. A haj a fej bizonyos részein gyorsabban nő

Igaz: Kutatások bizonyítják, hogy a hajnövekedés változhat a fej különböző pontjain. Gyerekek esetében bizonyított, hogy a haj gyorsabban nő a fejtetőn, mint a fej bármely másik pontján. Általában a növekedés mértéke nagyok kis mértékben tér el és nincs semmilyen hatással a haj kinézetére.

6. A haj mindig megőrzi textúráját

Hamis: Lehet, hogy egyenes, göndör vagy hullámos hajjal születtél, de vannak olyan esetek, amikor a haj megváltoztatja textúráját. A terhesség, gyógyszerek, kemoterápia, kor és más tényező is megváltoztathatják a haj textúráját.

7. Ha kopaszra nyírunk egy gyereket, megváltoztatjuk a haj textúráját

Hamis: A haj amivel egy gyerek születik elkísérheti egy életen át, vagy éppen nem. A kopaszra nyírás, nem változtatja meg a haj végső állagát, nem fog gyorsabban nőni és dúsabb sem lesz.

8. A terhesség ideje alatti hajfestés ártalmas lehet

Hamis: Annak ellenére, hogy egyes orvosok nem értenek ezzel egyet, a legtöbben azt vallják, hogy a terhesség ideje alatt végzett hajfestés nincs semmilyen hatással a baba fejlődésére. Ha mégis kételkedsz ebben, mindig kérd ki az orvos tanácsát. A legtöbb szakértő úgy gondolja a bajt nem a haj festése okozza, hanem a kémiai anyag belélegzése.

9. A hajhagymák másféle törődést igényelnek

Igaz: Az a haj ami közelebb van a hajhagymákhoz másképpen válaszol a hajfestékre és a kémiai szerekre. A hajhagymákra kent hajfesték teljesen másképp reagál a festékre, mint a hajvégek.

10. A hajszárítóval szárított haj “füstölhet”

Hamis: Ez a bizarr állítás évek óta terjed. A haj legtöbbször azért füstölög ilyen esetekben, mert a különböző hajápoló termékek párolgását eredményezi a szárítás.

11. A dohányzás őszüléshez vezet

Igaz: J.G. Mosley szerint a dohányosok négyszer olyan gyorsan őszülnek, mint azok, akik nem dohányoznak. Sőt a dohányzás szoros kapcsolatban van a hajhullással is.

12. Az ősz hajat csakis állandó festéssel tüntethetjük el

Hamis: Az őszesedéstől függően hajunkat különböző készítményekkel festhetjük be, így olyanokkal is, amelyek nem annyira toxikusak és károsak hajunkra nézve.

13. A mindennapi hajmosás kiszárítja azt

Az általad használt sampon tulajdonképpen hidratálja, szépíti és térfogatát is növeli. Csupán meg kell találni ehhez a megfelelő sampont, amelyet a te hajadra fejlesztettek ki.

14. A lemosott balzsamnak nincs semmilyen hatása.. mert lemostuk

Hamis: Az azonnal lemosott balzsamnak is van hidratáló hatása, proteinekkel vonja be a hajszálakat, ezzel pedig selymes, fényes és jól karbantartható hajat kölcsönöz.

15. A hajgumik, hajcsattok és a lófarok kopaszodáshoz vezet

Igaz: Valóban, a kopaszodás egyik okozója lehet a nagyon szorosan hordott lófarok, vagy a copfok hosszabb ideig tartó hordása. Hogy elkerüld ezt, viseld hajadat kényelmesebben, és csökkentsd a fejbőr feszülését.

16. Ha vizes hajjal alszunk gombát kaphatunk

Hamis: A fejbőr betegségeit nem kaphatjuk el ha vizes hajjal alszunk. a fejbőr gombásodása vagy megbetegedése csak akkor következik be, ha kontaktusba kerül megbetegedett emberekkel, kémiai szerekkel vagy állatokkal. Például a herpesz az állatokról is átterjedhet az emberre.

17. A fésűk gyakori cserélése elősegíti a betegségek előfordulását

Igaz: Való igaz az, hogy a fésűkkel és más kellékekkel átvihetjük a tetveket és más parazitákat az egészséges fejbőrre.

18. Idővel a haj immúnis lesz a samponra

Hamis: Sokan esküsznek arra, hogy a több ideig használt samponra immúnis lesz hajuk. Nincs azonban erre tudományos bizonyíték.

19. Minden nap ajánlott hajat mosni

Hamis: Nincs olyan szabály, hogy minden nap szükséges megmosnunk hajunkat. Mindenki akkor és úgy mossa meg haját, ahogy érzi és ahogy gondolja. Amíg egyesek minden nap hajat mosnak, addig mások kisebb nagyobb időközönként.

20. A citromlé kiveszi a szőke haj színét

Hamis: A legtöbb ember semmi változást nem vesz észre haján a citromlével valóhajmosás után.

21. A szalon készítmények hasonlítanak a gyógyszertári készítményekhez

Hamis: A hajszalonokban fellelhető készítmények jobb minőségűek, drágább alapanyagokból készülnek, amelyeknek nagyobb a tisztító hatása, ezért jobb hatást érnek el. A gyógyszertárakban fellelhető termékek általában nem azonosak a hajszalonokban használt készítményekkel.

22. A medencében fellelhető kémiai anyagok zöldre festhetik a hajunkat

Igaz: Azok, akik sokat úsznak és természetes szőke vagy festett szőke hajuk van idővel zöldes árnyalatot kaphatnak. Ez a probléma elkerülhető ha gyakran használunk hidratáló sampont, valamint olyan ami véd a klór és kémiai szerek ellen.

23. A nap égetett fejbőr hajvesztéshez vezet

Igaz: Az erős napégette fejbőr károsíthatja a hajhagymáknál lévő follikulint. Hogy lekerüld a hajvesztést kerüld a fejbőr leégését.

24. A fésülés hajhulláshoz vezet

Hamis: Addig, amíg megfelelő fésült használsz a mindennapi fésüléshez, nem fogsz ilyen problémába ütközni. Néhány esetben még jót is tesz a fésülés a hajnak, hiszen edzettebb lesz tőle hajunk, viszont a túlzásba vitt fésülés mindig kerülendő.

25. A természetes alapanyagú termékek nem tartalmaznak kémiai szereket

Hamis: Nem minden természetes termék valóban természetes, bizonyosaktartalmazhatnak kémiai szereket is. Ha kételkedsz ezekben olvasd el a címkét, vagy nézz utána a terméknek.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .