Home Érdekes! Ez történik ha testeddel, ha kihagyod a zuhanyzást 2 napig

Ez történik ha testeddel, ha kihagyod a zuhanyzást 2 napig

by Judith

Biztos mindannyiunknak volt már legalább egy olyan barátja vagy lakótársa, aki nem tartotta eget verően fontosnak, hogy rendszeresen zuhanyozzon vagy hogy személyes higiéniájáról gondoskodjon. Egy idő után nagyon gusztustalan tud lenni.

Az ember elkezd undorító testszagot árasztani, a haja nagyon zsíros lesz és néha még a bőre is kipattanásosodik a sok kosztól, ami felgyülemlik rajta.

Sajnos elég világossá válik, hogy már két nap kihagyás után is elég kellemetlen érzés járja át az embert. Sokan szeretik a napjukat zuhanyzással kezdeni. Felébrednek és frissen, tisztán indulnak a napnak. Minden napot zuhanyzással kezdeni egy jó szokás.

Ez a babákra mondjuk nem igaz. Az ó bőrük még nagyon érzékeny és nem úgy működik, ahogy a mienk. Őket hetente 2x kellene csak fürdetni.

A hajmosás egészen más történet. A legtöbben heti 2 hajmosást elegendőnek tartanak, így a haj nem lesz túl száraz és nem gyengül el. Néha érdemes hagyni a természetes faggyút termelődni, ami jót tesz a hajnak.

A bőrünkön folyamatosan új baktériumok jönnek létre. Adott időben egyszerre nagyjából 1000 különböző fajta baktérium és kb. 40 fajta gomba él a bőrön. Ez elsőre talán gusztustalanul hangzik, de ezek a baktériumok szükségesek az egészségünk fenntartásához.

A jó baktériumaink azon munkálkodnak, hogy elpusztítsák az egyéb kéros mikroorgnaizmusokat és amikor zuhanyzuk, igazából egy extra védelmi vonalat hozunk létre a kórokozók ellen, amiknek napi szinten ki agyunk téve. Amikor elszalasztod a zuhanyzást, valójában szabad táptalajt biztosítasz a baktériumoknak.

Az emelkedett baktérium szám és a tény, hogy a testünk egész napon át izzad, nagyon jó feltételeket teremt a baktérium szaporodásnak és növeli a bakteriális és gombás fertőzésnek.

Zuhanyzás közben lemossuk ezeket a miniatűr rosszfiúkat, amik a nap folyamán rajtunk keletkeztek. Még ha nem is végzel komoly fizikai aktivitást vagy alig hagyod el a házat, a testeden akkor is keletkezik valamennyi szennyeződés.

Előzd meg azzal, hogy rendszeresen zuhanyzol és megtisztítod az arcodat a sminktől minden este.

Hirdetés

You may also like