Ma már a boltokban sokféle kenyeret kaphatunk, választhatunk többféle ízvilág és fajta közül is. Vannak, akiknek már meg van a jól bevált helyük és kenyerük, ahová minden nap elmennek, mások pedig mindig ott vesznek kenyeret, amerre épp napközben járnak.
Ha figyelsz az egészségedre és az alakodra, de szeretsz jókat enni, akkor neked is ismerned kell ezt a szódabikarbónás kenyeret, amit nem kell dagasztani!
Nem igaz, hogy otthon, házilag nem lehet jó kenyeret sütni. Kicsi gyakorlás, és néhány trükk, és te is a kenyér sütés mestere lehetsz.
Az írek nagy kedvence ez a recept, ami egyre nagyobb szerepet kap az egészséges ételek listáján.
Hozzávalók:
- 3 ½ bögre liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 3 1/2 bögre tej
Elkészítés:
Minden hozzávalót alaposan gyúrj össze és formázd tetszés szerint kenyér formájúvá, majd vagdosd be a tetejét.
Előmelegített, 180 fokos sütőben süsd aranybarnára.