A fánkot mindenki szereti, igazán jó tésztát azonban csak a nagymamáink tudtak gyúrni, akiknek a fánkja úgy fogyott, ahogy sült.
Van egy jó hírünk, ha azt gondoltad, hogy a fánk sütéséhez több éves tradícióra van szükséged! Ezzel a recepttel ugyanis 5 perc alatt bárki, könnyen el tudja készíteni, ráadásul a tésztája annyira különleges, hogy akár 2 napig is friss marad.
Hozzávalók:
-
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojas
- 1 csipet so
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kis pohár tejföl
- pici rum
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük.
Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.
Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.