Home Egészség & életmódEgészség Üzenet minden nőnek: erre az egy dologra minden hónapban nagyon figyelj!

Üzenet minden nőnek: erre az egy dologra minden hónapban nagyon figyelj!

by Brigitta

A menstruációs vér színe árulkodó lehet, hogy minden rendben megy-e a szervezetedben.

Lehet, hogy már régóta fennáll egy akut probléma, amiről eddig fogalmad sem volt, úgyhogy érdemes figyelni a tested jelzéseire.

Rózsaszín:

Ha vannak olyan napok, amikor halvány,  rózsaszín a menstruációs vér színe, akkor az azt jelenti, hogy a ciklus végén jársz. Csak abban az esetben kell orvoshoz fordulnod, ha két ciklus között tapasztalod ezt a típusú vérzést. Utalhat korai szakaszban lévő terhességre.

Halványpiros:

A világos piros vérzés az egészséges, normális szín; arra utal, hogy minden rendben van a menstruációddal. Akkor szükséges ellátogatnod a nőgyógyászodhoz, ha a ciklusod 8 napnál hosszabb, és a vér színe ugyanilyen világos piros marad.

Sötét Vörös:

A menstruáció legnehezebb, legkeményebb napjain feltűnhet, hogy a vérzés sötét vörössé válik. Ez teljesen normális, ha mindössze néhány napig tart. Abban az esetben, ha ez az erős és sötét folyás hosszabb ideig elhúzódik, érdemes szakemberhez fordulni, mert könnyen lehet, hogy jóindulatú daganatot / cisztát jelez, de utalhat korai vetélésre is.

Pirosas narancssárga:

Általában fertőzést jelez és kellemetlen bűzős szaggal jár. Mindenképpen keresse fel nőgyógyászát.

Barnás feketés:

A barnás feketés szín elsőre riasztónak tűnhet, de nem kell megijedni. Ez csak az „öregebb” vérnek a jele, ami az előző ciklusból maradt vissza, vagy éppen a mostaninak a kezdetét jelzi, szóval teljesen normális. Az egyetlen kivétel az, ha narancssárgás vagy sárgás színezete van a vérnek, vagy esetleg több napig ürül a barnás feketés vér, mert ez fertőzésre utal.

Erős vérzés:

Sok nő tapasztalja, hogy a ciklus közepén hirtelen megerősödik a vérzése. Ez tökéletesen normális, mert azt jelenti, hogy a méhnyálkahártya leválik, és a vérzés segítségével sebesen távozik a testből. Hogyan állapíthatod meg, hogy erős a vérzés vagy sem? Ha három betétnél vagy tamponnál több telítődik meg egy nap, akkor erős.

Pecsételő vérzés:

Pecsételő vérzést, vagy barnás (alvadt vér) váladékozást sok minden okozhat: hormonális ingadozás, petefészek-ciszta, a méhnyálkahártya kóros megvastagodása, de érdemes utánajárni, nem a fogamzásgátló tabletta -e a ludas.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .