Home Egészség & életmódEgészség 7 természetes módszer a szem alatti undok karikák és táskák eltüntetésére

7 természetes módszer a szem alatti undok karikák és táskák eltüntetésére

by Judith

Huszonéves voltam, amikor először észrevettem a puffadt, fekete táskákat a szemem alatt, és eléggé fel voltam dúlva. Azt gondoltam, hogy a táskás szemek engem soha nem fognak elérni, de én sem vagyok kivétel. Hogy bűvölöm el majd ezután a szőke herceget fehér lovon?- tanakodtam.

 

Az egész a fiatal felnőtt korral kezdődik, majd jön a munka és a gyereke, aztán azt veszed észre, hogy lassan már  le sem hunyod a szemed. Ez pedig csak ront a helyzeten. Szerencsére azonban nincs veszve minden. Ha úgy érezzük, hogy a szatyrok már vállalhatatlanok, íme, néhány tipp, amivel természetesen megszabadulhatsz tőlük!

1. Uborka

Biztos láttad már sok filmben a tipikus jelenetet, amikor a szereplő uborkákkal a szemén fekszik egy kád vízben. És elgondolkodtál már azon, hogy ez tényleg használ e? Az uborka tele van antioxidánsokkal, ami segít a igénybevétel és a duzzanat enyhítésében, különösen ha hűtött állapotban van. Vágj két szeletet és kb. 30 percig tartsd a szemeden. Jobb lesz tőle.

2. Kamillatea

A kamilla különböző betegségek kezelésére szolgál, mint például megfázás, gyomorbántalmak és bőrproblémák, például ekcéma, pikkelysömör és pelenka kiütés. Természetesen segíthet a duzzanat kezelésében is. Ihatsz teát is, ugyanakkor a használt filter is ráteheted közvetlenül a szemedre, hogy az eredményt érj el.

3. Tojásfehérje

Verj fel egy tojásfehérjét, és az ujjaddal vagy ecsettel kend el a habot a szemed alatt. Hagyd rajta 10-15 percig. Miután megszárad, a tojásfehérje meghúzza és tonizálja a bőrt, valamint csökkenti a gyulladást.

4. Aloe vera

Az Aloe vera aminosavakban gazdag, antibakteriális és gombaellenes. Hidratálja a bőrt és megkönnyíti a fáradt szemeket. Még a ráncok megelőzésére is képes.

5. Tej

Különböző típusú tejeket használhatunk ehhez: állati tejeket vagy szójatejet, amelyik jól esik. Egyszerűen mártsd bele a vattapamacsot, majd óvatosan takard be vele a bőrt a szemed alatt. Miután a tej teljesen megszáradt, öblítsd le meleg vízzel és finoman töröld szárazra. A tej természetes módon enyhíti az elszíneződést, és segít megnyugtatni a puffadtságot.

6. Hideg kanalak

Tégy a hűtőbe 2 kanalat 10-15 percre, majd tedd a kanalas végét szemedre, amíg a kanalak fel nem melegszenek. A hideg hőmérséklet segít feszessé tenni a bőrt, és az erek összehúzódását okozhatja. Jégkockákat is használhatsz törülközőbe csomagolva.

7. Sós víz

Keverj fél teáskanál sót egy csésze meleg vízbe, és márts bele vattapamacsokat. Helyezd őket néhány percre a szemedre, majd ismételd meg a folyamatot 15-20 percenként. A sóban lévő nátrium kivonja a felesleges folyadékot a szemed alól, és összehúzza az ereket, összehúzva azokat a bosszantó táskákat.

Bár ezek a tippek hihetetlenül hasznosak, fontos megjegyezni, hogy csak ideiglenes megoldást jelentenek. Ügyelj arra, hogy sok vizet igyál, csökkentsd a só fogyasztását és mindig próbálj elegendő ideig aludni!

Hirdetés

You may also like