Home Érdekes! Első fokú ítélet született Sarka Kata és Bálint Antónia ügyében!

Első fokú ítélet született Sarka Kata és Bálint Antónia ügyében!

by Judith

2015 augusztusában röppent fel a hír arról, hogy Bálint Antónia részegen hívogatja Hajdú Pétert és Sarka Katát. Erről az esetről bizonyító hangfelvétel is nyilvánosságra került, amelyet Katáék egyik barátja készített. Ez a felvétel a Youtube-on meghallgatható volt, majd egy időre levették Jelenleg újra elérhető.

 

Kata így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

Nagy örömmel megosztom a nyilvánossággal azt a hangfelvételt, melyet egyik barátunk készített, amikor Bálint Antónia ittasan felhívott bennünket csütörtök éjjel, trágár stílusban pocskondiázott és ajánlatot tett a férjemnek! Ehhez azonban az kell, hogy visszavonhatatlanul hozzájáruljon ahhoz, hogy az ügy tisztázása érdekében, minden jogkövetkezmény nélkül a felvétel nyilvánosságra hozható legyen és annak készítésével és nyilvánosságra hozatalával kapcsolatosan semmilyen eljárást nem indít. Az ügyvédünk már el is készítette a nyilatkozatot!

 

Toncsi tagadta, hogy ő indított volna a telefonhívást. Állítása szerint semmi köze nem volt a telefonbeszélgetéshez, hiszen semmi oka nem volt hívogatni őket. Antónia azt is elmondta, hogy soha nem részeg és szórakozni sem jár, a hallható felvételen minden bizonnyal valaki eljátszotta őt.

 

Antónia Sarka Katát rágalmazás vádjával, ezen kívül két újságírót a cikkük miatt beperelt. Kata védőügyvédje tájékoztatása szerint az ítélet még nem jogerős:

Első fokon, nem jogerősen az ügyfelünket, Sarka Katát felmentette a bíróság, bűncselekmény hiányban. Tehát nem követett el bűncselekményt, amikor az ügyben említett telefonhívásról megjegyzéseket tett” – mondta az ügyvéd, majd hozzátette, ilyenkor három dolgot tehet a vádló. Tudomásul veszi az ítéletet, fellebbez, vagy 3 nap gondolkodási időt kér. „Jelen esetben a gondolkodási időkérés volt. Ha ők fellebbeznek, akkor ennek lesz egy másodfokú folytatása. Ha nem, akkor a felmentő ítélet Katával szemben fog jogerőre jutni” – ismertette a tényeket Sarka Kata jogi képviselője.

 

Az ügyvéd továbbá elmondta: „Sem Sarka Kata, sem a két újságíró nem bűnös, bűncselekmény hiányában felmentették a vádlottakat. Még nem döntött Bálint Antónia és jogi képviselője, hogyan szeretnék folytatni, fellebbezéssel, vagy tudomásulvétellel. Mi a felmentő ítéletet tudomásul vettük

(life.hu)

Hirdetés

You may also like