Home Egészség & életmódEgészség Mióta ezt tudom, azóta nem dobom ki a tojások héját!

Mióta ezt tudom, azóta nem dobom ki a tojások héját!

by Judith

Hétvégén jellemzően sokat alszok, lelassítok és pihenek … egy másik nagyon fontos dolog, ami a hétvégéket jellemzi, a tojásos reggeli. Lehet az rántotta vagy tükörtojás, ha hétvége hangulatban vagyok, imádom ezt enni.
A tojáshéjak természetesen egyenesen a szemétben landolnak és azonnal a feledés homályába merülnek. Azonban miután ezt elolvastam, a pillanatban változtattam ezen.

Nem titok, őrületes mennyiségű ételt pazarlunk minden évben. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az arányokkal és csak annyi ételt készítsünk, amiről tudjuk, hogy el fog fogyni. Ezen kívül van itt még valami, amit soha nem vettem volna figyelembe: az a tény, hogy az ehetetlen részek is hasznosak lehetnek. Vegyük például tojáshéjat. Mintegy 90% -a tiszta kalcium amely fontos az izmok és csontok számára. Lehet, hogy legközelebb jobban átgondoljuk, mielőtt kidobnánk a szemétbe.
A kérdés mér csak az, hogyan lehet a legjobban kinyerni az értékes kalciumot? Egyszerű – csak olvass tovább:

1. lépés

Kezdd úgy, hogy 12 héjat leöblítesz egy szűrőben. Legyünk alaposak és győződjünk meg róla, hogy a tojások hártyája megmarad.

2. lépés

Tedd a tojáshéjat egy edény forrásban levő vízbe és győződj meg róla, hogy a felszín alatt maradnak. Forrald 10 percig, hogy megszabadulj minden baktériumtól.

3. lépés

Vedd ki a tojásokat a vízből és rázd le a megmaradt vizet. Helyezd a tojáshéjat egy sütő tálcára és tedd 200°C-os sütőbe 15 percre.

4. lépés

Amikor a héjak ropogóssá válnak, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ezután daráld le a tojáshéjat egy turmixgépben, amíg el nem éri a por állagot.

5. lépés

Teljesen természetes kalciumforrást készítettél, amelyet hozzáadhatsz az ételeidhez: egyszerűen szórd levesekbe, desszertekre, szószokba vagy italokba. A hozzáadott kalcium segít a szervezet és a csontok egészségének megtartásában!

 

Fél teáskanál körülbelül 400 mg kalciumot tartalmaz.
Milyen fantasztikus egészség tipp, amely környezet – és pénztárcabarát egyszerre!

Kérjük, oszd meg ezt a tippet az ismerőseiddel! Reméljük, sokan hasznát veszik majd!

Hirdetés

You may also like