Home Tuti receptek Máj főzési titkok, amiket a háziasszonyok nem ismernek!

Máj főzési titkok, amiket a háziasszonyok nem ismernek!

by Krisztina

A máj egy nagyon egészséges étel, amelyet elsősorban a magas vastartalma miatt fogyasztanak sokan. Ez a magas vastartalom segíti a szervezet vérképzését, így egészségesebbek lehetünk.

A táplálkozási szakértők igazság szerint heti több alkalommal is javasolják a máj fogyasztását, ennek ellenére ritkán fordul meg a háztartások konyháján. A magyarok többsége mégis előszeretettel fogyasztja ezt a belsőséget minden formában. Amellett, hogy finom, a máj sok egyéb pozitívummal is rendelkezik, például remek vitaminforrás. A-vitamin bőven van a liba- és csirkemájban, valamint egyes halak májában, B1 a sertésmájban, B6 főleg a csirkében, C-vitamin a borjú- és csirkemájban, E-vitamin szintén a borjúban és a csirkében, de ezek rengeteg folsavat, vasat és cinket tartalmaznak, emellett jó kalcium- és káliumforrások is.

Hogy lesz puha a máj?

Azok számára ez egy nagyon jó kérdés, akik már többször kerültek abba a kellemetlen helyzetbe, hogy kemény maradt a máj. Nem mindegy ugyanis, hogy mikor sózzuk, mert kemény és ehetetlen lesz, így az egyik titok ebben rejlik. Csak akkor izésítsük, amikor már szinte majdnem kész.

Ha már aznap tudjuk, hogy hamarosan májat eszünk majd, akkor egy nagyon hasznos tanács, ha egy nappal az elkészítés előtt egy kevés olajban a hűtőszekrényben tároljuk. Lepje el teljesen az olaj, nem kell attól tartanunk, hogy nagyon megszívja magát olajjal. Mire kivesszük a hűtőszekrényben annyira puhává válik, akár a vaj és szinte lehetetlenség lesz rosszul elkészíteni, bármit is főzzünk belőle.

Hirdetés

You may also like