Home Tuti receptek Hihetetlen recept: szódabikarbóna a rántott húshoz

Hihetetlen recept: szódabikarbóna a rántott húshoz

by Krisztina

Isteni lesz a rántott hús ezzel a panírral. Próbáld ki ezt a szokatlan technikát, nem fogsz csalódni!

A rántott húst legtöbben finom, roppanós panírral szeretjük. Ezt nem mindig olyan egyszerű elérni,
mint szeretnénk, de ezzel a nem mindennapi módszerrel biztos lesz a sikered.

Hozzávalók a panírhoz:

  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál malátaeset
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só

Így tudod elkészíteni:

1. A húst ízlésednek megfelelően sózd be.
2. Keverd össze a panír összetevőit.
3. A besózott húsdarabokat forgasd meg lisztben, majd a sűrű tojásos-szódabikarbónás-ecetes lisztmasszában.
4. Azonnal süsd ki forró olajban. Sütés közben felpuffad a bunda, mire eléri az aranybarna színt,
belül omlóssá puhul a hús, kívül pedig ropogóssá válik a panír.

Jó étvágyat kívánunk!

Gabriz Vital

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .