Isteni lesz a rántott hús ezzel a panírral. Próbáld ki ezt a szokatlan technikát, nem fogsz csalódni!
A rántott húst legtöbben finom, roppanós panírral szeretjük. Ezt nem mindig olyan egyszerű elérni,
mint szeretnénk, de ezzel a nem mindennapi módszerrel biztos lesz a sikered.
Hozzávalók a panírhoz:
- 3 tojás
- 1 bögre liszt
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál malátaeset
- 1 dl víz
- 1 csipet só
Így tudod elkészíteni:
1. A húst ízlésednek megfelelően sózd be.
2. Keverd össze a panír összetevőit.
3. A besózott húsdarabokat forgasd meg lisztben, majd a sűrű tojásos-szódabikarbónás-ecetes lisztmasszában.
4. Azonnal süsd ki forró olajban. Sütés közben felpuffad a bunda, mire eléri az aranybarna színt,
belül omlóssá puhul a hús, kívül pedig ropogóssá válik a panír.
Jó étvágyat kívánunk!
Gabriz Vital