Home Tuti receptek Ez a titka az isteni mikróban készült pattogatott kukoricának

Ez a titka az isteni mikróban készült pattogatott kukoricának

by Brigitta

Ha megfogadod tanácsunkat és kipróbálod ezt a mikrós módszert egyszerűbb és egészségesebb popcornt fogsz rágcsálni az esti film alatt.

Yifang Zhu az UCLA Fileding School of Public Health docense rávilágít arra a problémára, hogy a vajas vagy sós popcorn zacskók, tele vannak vegyi anyagokkal, adalékokkal, amik kevésbé egészségesek. Nem is hasonlítható össze a kereskedelmi forgalomban kapható popcorn, a régi, eredeti verziójával, amikor még hagyományos összetevőkkel ízesítették ezt a remek nassolni valót.

Megkérdeztünk Sonali Ruder szakácsot és bloggert, hogyan tudunk egészséges, finom pattogatott kukoricát készíteni adalékok nélkül?

Itt a recept:

  • 1/4 csésze pattogatott kukorica
  • 1/4 teáskanál olaj
  • Csipet só

Egy tálba keverjük össze ezeket, majd tegyük egy barna papírzacskóba. Hajtsuk a zacskó nyílását legalább háromszor be, hogy megfelelően zárjon. Hajtsuk be a sarkokat is, hogy főzés során ne nyíljon szét a zacskó.

Helyezzük a zsákot függőlegesen a mikrohullámú sütőbe és állítsuk körülbelül 2-3 percre.

Vegyük ki a zacskót, majd óvatosan nyissuk ki, hogy a kiáramló gőz meg ne égesse a kezünket.

A forró pattogatott kukoricát helyezzük egy tálba és ízlés szerint ízesítsük. A hő maximalizálja a fűszerek felszívódását.

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk a házi ínyenc rágcsához!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .