Ha a nyár közeledtével szeretnénk egy hűs, ínycsiklandó édességgel kedveskedni a vendégeinknek, ráadásul szeretjük is a hot-dogot, akkor ez a recept nekünk való!
A banán hot-dog tulajdonképpen nem más, mint az eredeti sós hot-dog édesszájúaknak szánt változata.
Mondani sem kell, a recept könnyen elkészíthető, nagyon egyszerű, és annál finomabb.
Amire szükséged lesz:
- 900 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
- 300 g kristálycukor
- 4 db tojás (nagyobb, “L”-es méretű)
- 2 teáskanál vanília eszencia
- kevés vaj
- csokoládé szirup
- koktélcseresznye
- egy fürt banán
- tejszínhab
- színes díszdrazsék
Első dolgunk a krémsajt beszerzése. Legpraktikusabb vásárcsarnoki tejesektől megvásárolni, mert így árban és minőségben is jól járhatunk. Szükségünk van ezen kívül négy nagy tojásra, egy kevés vajra, egy kis vaníliaeszenciára – itt is a legjobb a házi.
Nekiállhatunk a krém elkészítésének. Ehhez vegyünk egy nagy tálat, és kaparjuk bele egy spatulával a krémsajtot. Egy erős habverővel dolgozzuk jól össze, de
vigyázzunk, mert a krémsajt elég masszív, gyenge habverő nem bírja.
Öntsük hozzá a kristálycukrot, és keverjük addig, míg nem látunk már cukorkristályokat a masszában. Ehhez kell egy kis türelem, mert el fog tartani egy darabig, de gondoljunk a csodás végeredményre.
Következik a jó sajttorta első trükkje: egyenként forgassuk bele a tojásokat a masszába, de vigyázzunk – ne habverőt, hanem egy fakanalat vagy spatulát használjunk erre a célra. Úgy keverjük, hogy minél kevesebb levegő kerüljön a masszába, az ugyanis sütés közben a torta megnövekedését, sütés után pedig ebből eredően a szétrepedést eredményezi. Ekkor érdemes belekeverni a vaníliát is.
A következő lépésben – míg az elkészült és pihentetett sajttortát sütjük – a banánt kifejtjük a héjából, majd hosszában félbevágjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor megvárjuk, míg a sajttorta elkészül, és egy kanállal vagy késsel apróbb darabokat vágunk belőle, melyet a két félbanán közé helyezünk.
Az utolsó lépésekben tejszínhabot fújunk ízlés szerint a torta darabok közé, majd az egészet leöntjük csokiöntettel. Enyhén megszórjuk színes díszdrazsékkal,vagy egyéb édességgel, majd az egésznek a tetejére egy-egy koktélcseresznyét teszünk
Ezek után már nincs más dolgunk, mint falni az élvezeteket, mert ez az édesszájúaknak készült hot-dog garantáltan belopja magát minden hot-dog rajongó szívébe.