Home Egészség & életmód Alma alkat – Összhangban a vádlik és kecses lábak

Alma alkat – Összhangban a vádlik és kecses lábak

by Szőke Zsuzsanna

A cikk első részében már írtam, hogy a női test formáját a csontvázrendszer felépítése, valamint az izom- és zsírszövet mennyisége és ezek eloszlása határozza meg igazán. Ez alapján határozhatunk meg négy testalkat típust, ami a banán, alma, homokóra és körte. Meggyőződésem szerint, bármelyik testalkat típusba is tartozol, egy kis odafigyeléssel te is maximálisan előnyösen és remekül felöltözhetsz, akár a magazinok címlapján vagy a tévében látott sztárok.

Ehhez csupán azt kell tudnod, hogy az alakodon mit érdemes kiemelned és büszkén hangsúlyozni,

és mi az, amit esetleg kevésbé, vagy apró trükkökkel szerencsésebb optikailag kicsit megváltoztatnod. Nézzük most az „almákat”, „banánokat”, a következő részben pedig a „körték” és „homokórák” gardrób tanácsai jönnek.

Alma:

Azt már megtudtuk az „almákról”, hogy végtagjai izmosak, széles mellkas- és váll jellemzi, csontozata erős. A természet keskenyebb csípővel áldotta meg őket. Testükben a zsír általában a hason, mellkason és az arcon koncentrálódik. Valamint az is igaz, hogy szinte minden alma alkatú nőnek formás a lába, a vádlija és keskeny a bokája.

Öltöztessük fel az alma alkatot!

Elsődleges és legfontosabb, hogy a derekat minél jobban vékonyítsuk optikailag, vagy legalábbis próbáljuk kiemelni és megmutatni a derék vonalát, de ne a hasat! Fontos a megfelelő tartást biztosító melltartó kiválasztása, mely kiemeli és megemeli a melleket, jól elkülönítve azokat a deréktól.

ruhak-alma-alakhoz

Olyan ruhát válassz, aminek a nyaka nincs túl magasan szabva, legyen a felső nyitott nyakú és hosszú aljú, legalább derék alá érő, legjobb, ha egész a csípődig is leér. Ha az „almákhoz” tartozol, semmi képen se vegyél fel olyan darabokat, amik csak derékig, hasig érnek

Az empire szabású ruhák, kitűnőek az alma alakú hölgyeknek,

mert elterelik a figyelmet a problémás részről és kicsit el is takarják azt. Ha túl nagynak látod a vállad, karod, akkor kerüld az ujjatlan darabokat, inkább olyan felsőt válassz, aminek az ujja legalább a felkar közepéig ér.

alma

Mivel az „almák” általában szép, formás lábakkal rendelkeznek, így bátran hordhatnak rövidebb ruhákat, szoknyákat, felsliccelt ruhát, szoknyát. Skinny nadrágot, cicanadrágot is, de szigorúan csak tunikával. A szoknyák közül az „A” vonalúakat részesítsétek előnyben! Aki túl laposnak, nem elég kereknek látja a hátsóját, az válasszon olyan nadrágot, aminek a farzsebei minél több varrással, rafinált szabásmintával vannak díszítve, esetleg koptatott, kirojtozott és szaggatott is. A farzseb nélküli darabokat jobb, ha a fel sem próbáljátok!

Néhány alma típusba tartozó sztár:

Britney Spears, Angelina Jolie, Jennifer Hudson, Tyra Banks

Banán:

Szögletes formának is nevezik, mivel csontozata kissé férfias, alakja szögletes. Ha hízik, a zsírpárnák nagyjából egységesen oszlanak el rajta és a hasán jelentkeznek először.

Atletikus alkat, válla, háta széles, csípője keskeny.

Igazi nádszálkisasszony, akit sokan irigyelhetnek, persze elöl deszka, hátul lécnek is szokták csúfolni.

Öltöztessük fel a banán alkatot!

A „banán” alkatnak törekednie kell, hogy egyenes és szögletes formáit lágyítsa, optikailag egy gömbölydedebb, nőiesebb megjelenést mutasson. Valamint, hogy a csípőt és a derekat jól elkülönítse. A keskeny csípő optikai szélesítésével együtt a derekat is karcsúsítani tudjuk, és a vállat, hátat keskenyíteni.

ruhak-banan-alakhoz

Mivel a „banánok” általában vékonyak, atletikusak ezért sok féle felső közül választhatnak. Jól áll a magas nyakú, a kivágott is, de inkább a kerek nyakkivágás a jó választás a „V” nyakkal szemben. Ha ilyen az alkatod válassz, aszimmetrikus ujjú, vagy nyakba kötős holmikat.

Egyet kerülj el a pántos topokat, főleg a spaghetti pántosat,

vegyél fel helyette pánt nélkülit például vagy olyan felsőt, aminek vastagabb pántja van és kerek nyaka! Arra pedig már biztos rájöttetek, hogy a válltömést nem nektek találták fel.

Ugyanúgy, nektek „banánoknak” se túl szerencsés, ha a pólód, pulcsid, topod csak a hasadig, vagy a derekadig ér. Akkor leszel a legnőiesebb, ha csípőcsontodig ér vagy még lejjebb. Plusz ráadás, ha a felső vagy a ruha mell alatt szűkített. Nektek is jól áll általában az empire szabás (ha nem érzed benne túl nagynak a hasad), a mini szoknya vagy ruha is, amit érdemes a csípőnél egy övvel hangsúlyoznotok. De a báli ruha fazon, vagy a sima hosszú estélyi stílus is jó választás lehet.

banan

Az úgynevezett monokróm öltözködés, azaz egyszerre kettő, maximum három szín viselése nektek igen előnyös, főleg, aki alacsony. Sőt, ha ügyesen játszotok vele a megfelelő helyeken fog takarni és hangsúlyozni is, amitől az atletikus alkatból nőiesebb születik. Ugyanakkor nem kell elzárkóznotok a színektől és mintáktól sem.

Nadrágból is jöhet sok minden, főleg, ha keskeny a csípőd, mellette formás a feneked. Cicanadrág, farmer, trapéz vagy répa nadrág, leginkább csípő nadrágok övvel, cicanadrág tunikával. Örök szabály, ha túl vékonynak, laposnak találod bármely testrészedet egy ruhában, akkor azt az adott helyen különböző feltűnő mintákkal, színekkel, díszekkel, flitterrel, varrással, strasszal, csipkével, rojtokkal stb. tudod ellensúlyozni.

Néhány banán típusba tartozó sztár:

Nicole Kidman, Cameron Diaz, Keira Knightley, Kate Hudson

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .