Home Tuti receptek Különleges rakott torma télire – még nagymamámtól tanultam ezt a receptet!

Különleges rakott torma télire – még nagymamámtól tanultam ezt a receptet!

by Zsani

Itt egy ragyogó recept, hogy hogyan rakjuk be a tormát. A torma kitűnően passzol húsételekhez, és nagyon egyszerű elkészíteni.

 

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 600 g tormagyökér
  • 3 fokhagyma
  • 2 paprika
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál cukor

Elkészítés:

  • Tisztítsa meg a tormagyökereket és tegye a darálóba, hogy ne könnyezzen, helyezzen egy zacskót a darálóra és rögzítse gumiszalaggal. A torma így a zacskóban marad, és nem lélegzi be.
  • Tisztítsa meg a fokhagymát, vágja a paradicsomokat negyedekre, és távolítsa el a magvakat a forró paprikából. Tegye az összes hozzávalót a darálóba, majd keverje össze a tormával.
  • Sózzuk és cukrozzuk, keverjük össze alaposan. Tegyük sterilizált üvegekbe, és tartsuk hűtőben.

A torma megtartja fűszeres ízét, és tökéletes kiegészítője lesz  a húsoknak!

Hirdetés

You may also like