Home Tuti receptek Ha megkóstolod ezt a japán palacsintát, többé nem akarsz majd mást enni! Nálunk minden hétvégén ez sül!

Ha megkóstolod ezt a japán palacsintát, többé nem akarsz majd mást enni! Nálunk minden hétvégén ez sül!

by Judith

A japánok híresek a sushi-jukról és ramenükről, de nem kizárt, hogy ők készítik a világ legfinomabb palacsintáját is. A legjobb benne pedig az, hogy egyszerű, mint az 1×1.

 

Szeretnél lenyűgözni valakit egy pazar reggelivel? Akkor ez a recept mindeképp kell neked! Annyira finom ez a palacsinta, hogy az amerikai áfonyás-csokisat is lekörözi.

Az egyetlen speciális eszköz, amire szükséged lesz, az a sütikiszúró forma.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 és ½ csésze tej
  • ½ csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília
  • 1 csipet só
  • 3 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Vaj vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Tedd a tojásokat, tejet, cukrot, vaníliát és sót egy turmixgépbe és a legalacsonyabb fokozaton keverd pár percig.
  2. Öntsd a száraz hozzávalókat is a turmixba és keverd 10-20 másodpercig, amíg a tészta sima nem lesz.
  3. Kend ki a sütiformák belsejét és locsolj olajat egy serpenyőbe. Közepes lángra kapcsold be a tűzhelyet.
  4. Helyezd a sütiformákat a serpenyőbe és töltsd meg őket félig a tésztával. Süsd kb. 4 percig, majd óvatosan fordítsd meg és süsd a másik oladalt is kb. 3 percig.
  5. Tálald lekvárral, sziruppal vagy mogyorókrémmel!
Hirdetés

You may also like