Home Tuti receptek Egy erdélyi asszony elárulja a húsgombóc leves titkát!

Egy erdélyi asszony elárulja a húsgombóc leves titkát!

by Zsani

Sokszor nehéz kitalálni mi kerüljön az asztalra, amely az egész családnak megfelel. Megmutatunk egy ízletes receptet, ami biztosan a család kedvencévé válik!

Bemutatunk egy erdélyi húsgombócleves receptet!

Hozzávalók:

  • 600 g hús őrölt
  • 2 vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 paszternák
  • 1 zeller
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 fehérrépa
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 6 evőkanál rizs
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál paprika (édes)
  • 200 g tejföl  (lehet anélkül)
  • petrezselyem, lestyán
  • só, bors
  • ecet vagy citromlé

Elkészítés:

  • Mossuk meg és vágjuk kockára a sárgarépát, paszternákot, paprikát, fehérrépát, hagymát és petrezselymet.
  • Tegyük a zöldségeket egy fazékba, amit töltsünk meg 4 liter vízzel és tegyük fel forrni.
  • Külön forraljunk fel fél liter vizet, majd tegyük bele a 3 evőkanál rizset, főzzük meg, és tegyük utána hideg vízbe.
  • Keverjük össze a darált húst, az előfőzött rizset, két tojásfehérjét, egy hagymát, petrezselymet, a pirospaprikát, sót és borsot, majd gyúrjunk belőle kis húsgolyókat.
  • Adjuk hozzá a leves levéhez a maradék 3 evőkanál rizset, és a húsgombócokat.
  • Főzzük körülbelül 20 percig, ezalatt vágjuk össze kockákra a paradicsomot.
  • Tegyük a felvágott paradicsomot a lébe, majd főzzük még 10 percig.
  • Miután ez kész, tegyük bele a petrezselymet.
  • Hűtsük le a levest, majd keverjük össze a tejfölt a két tojás sárgájával, ez a krém nem kötelező!
  • Végül adjuk a leveshez a citromlevet vagy az ecetet, a sót és borsot ízlés szerint.

Jó étvágyat!

Hirdetés

You may also like