A burgonyafasírt nem sok ember számára mond valamit, pedig ez a recept bejárta a világot és mindenhol hatalmas sikert aratott, annyira finom és ízletes és nagyon egyszerű elkészíteni!
Egy kezünkön meg tudjuk számolni, hogy hány burgonyás receptet ismerünk, és készítünk. Itt az ideje, hogy bővítsük a tudásunk!
A bevállalósabbak egyből el fogják készíteni ezt a burgonyafasírtot, aki pedig idegenkedik a gondolatától előbb kóstolja meg!
Hozzávalók:
- 6-7 fehér burgonya
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1-2 újhagyma
- 50 gramm szeletelt olívabogyó
- 1 evőkanál olívaolaj
- friss, szezonális fűszernövények
- só, bors
Elkészítés:
A burgonyákat mossuk meg, majd héjában főzzük meg őket. Mikor megfőttek, tisztítsuk meg, és vágjuk karikára. A sárgarépát reszeljük el, keverjük el az apróra vágott hagymával, kevés olajon pirítsuk néhány percig.
Ezután keverjük el az olajbogyóval, a fűszernövényekkel. Sózzuk, borsozzuk. A sárgarépás masszát keverjük el a széttört burgonyával, formázzunk kisebb pogácsákat belőle, majd forgassuk kukoricalisztbe.
Hirdetés
Egy tepsit béleljük ki sütőpapírral, tegyük rá a burgonya pogácsákat, majd süssük 20-15 percen keresztül. Forgassuk meg, hogy min a két oldaluk aranybarna legyen.
Tálalhatjuk fokhagymás szósszal, salátával, de önmagába is nagyon finom.