Az alábbi recept egy nagyon finom és krémes fagyit tartalmaz, amit még azok is bátran fogyaszthatnak, akik laktózérzékenységben, vagy ételallergiában szenvednek.
Rátalálni erre a zseniális receptre nem volt könnyű, viszont minden fáradtságot megért, hiszen az elkészítéséhez nincs szükségünk fagyi gépre, tejre, cukorra, édesítőszerre vagy bármilyen más krémesítőre. Egyetlen hozzávaló kell csupán hozzá, ami nem más, mint a banán!
Lássuk hogyan készül!
Fogj 3 érettebb banánt, szeleteld fel, majd tedd be a fagyasztóba körülbelül 2 órára. Ha letelt az idő, vegyük ki és egy mixerrel, vagy egy robotgéppel pürésítsük össze. Egy kevés fahéjjal bolondítsuk meg a fagyink tetejét, ami még finomabbá varázsolja azt.
A csodás trükköt a banán sűrű állaga és alacsony víztartalma teszi lehetővé, így lesz szuper krémes a házi fagyink.