Itt az almaszezon, amit érdemes kihasználni, és minél finomabb almatorták készítésébe fogni. Hoztunk egy nagyon finom és villám gyors almatorta receptet!
Karamellás almatorta
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg karamella
- 10 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 2 alma
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dkg élesztő
- csipet só
Elkészítés:
A lisztet a vajjal és az élesztővel morzsold össze. Add hozzá a cukrot és a tejfölt, és gyúrd össze. Nyújtsd ki lisztezett deszkán, és egy tortaforma segítségével vágd méretre. A kivajazott, kilisztezett formába tedd bele, a megmaradt tésztát pedig nyomogasd a szélére, hogy pereme legyen.
Szórd rá a diót, majd a tetejére helyezd rá a cikkekre vágott almát. Előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet. A karamellát olvaszd meg, locsold a forró sütire, és már tálalhatod is.