Itt az almaszezon, amit érdemes kihasználni, és minél finomabb almatorták készítésébe fogni. Hoztunk egy nagyon finom és villám gyors almatorta receptet!

Karamellás almatorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg karamella
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 2 alma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dkg élesztő
  • csipet só

Elkészítés:

A lisztet a vajjal és az élesztővel morzsold össze. Add hozzá a cukrot és a tejfölt, és gyúrd össze. Nyújtsd ki lisztezett deszkán, és egy tortaforma segítségével vágd méretre. A kivajazott, kilisztezett formába tedd bele, a megmaradt tésztát pedig nyomogasd a szélére, hogy pereme legyen.

Szórd rá a diót, majd a tetejére helyezd rá a cikkekre vágott almát. Előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet. A karamellát olvaszd meg, locsold a forró sütire, és már tálalhatod is.

loading...