Ez a kiváló desszert ízletes, roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető, még sütést sem igényel. Kedvedre díszítheted saját ízlésednek megfelelően.
Hozzávalók 4 darabhoz:
Az alapmasszához
- 125 g keksz – háztartási (darált)
- 60 g meggylekvár
- 45 g porcukor
- 35 g vaj
- 10 g holland kakaópor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál rum – barna
A bevonáshoz
- 150 g étcsokoládé (45-59%-os)
- 15 g
A díszítéshez
- 125 g porcukor
- 0.5 db tojásfehérje
- 1.5 evőkanál meggylé
- ételfesték – piros
Elkészítés:
Az alapmasszához való összetevőket egy tálban kézzel alaposan gyúrjuk összes. Majd nyújtsuk ki a masszát 2-3 cm vastagságúra. Egy szív alakú kiszúróval szaggassunk belőle szíveket majd tegyük őket a hűtőbe vagy akár a fagyasztóba.
Amíg fagynak a szívek addig az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, 10% étolajjal együtt. Keverjük el alaposan.
Mikor felolvad a csokoládé belemárthatjuk a szívek egyik felét, majd tegyük őket zsírpapírra, hogy megkössön rajtuk a csoki. Végül díszíthetjük is a sütinket egy habzsák segítségével. Amint megkötött a tetején a dekoráció, el is készültünk az Édesnek szánt édességgel.