Minden gyerek nagy kedvence a vaníliás krémtúró és az édes-szájú felnőttek is szeretik. Igen ám, de a boltokban kapható verzió tele van cukorral és egyéb adalékanyagokkal, melyen nem nevezhetőek egészségesnek.
Létezik egy nagyon egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető recept, erre a finom nyalánkságra.
Hozzávalók:
- 250 g tehéntúró
- 2 db tojás sárgája
- 2 dl tej
- egy fél rúd vanília kikapart magja
- cukor, méz vagy valamilyen édesítő ízlés szerint
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor vagy keményítő
Elkészítés:
A szétválasztott tojások sárgáját a cukorral kikeverjük és löttyintünk hozzá egy kicsi tejet. Belekeverjük a pudingport is, ezt követően. A tejet feltesszük főni a vaníliarúd magjával. Ha felmelegedett hozzáöntjük a tojásos masszát és puding sűrűségűre főzzük. A túrót villával vagy botmixerrel krémesítjük és hozzáöntjük a főzött krémünket. Ezekt után még mixelhetjük kicsit a minél krémesebb állag elérése érdekében.
Ilyen egyszerű és gyors ez a házi vaníliás krémtúró recept, de még sokkal finomabb, mint az eredeti.
Az már csak plusz, hogy tetszés szerint variálhatjuk, adhatunk hozzá mazsolát, firss gyümölcsöt, csonthéjasokat, tulajdonképpen bármit, amit szeretünk vagy megkívánunk.