Ha itt a nyár, akkor a lángos sokunknak elképzelhetetlen. És a hozzá tartozó érzést is mindannyian ismerjük:
Úristen, vajon hány kalória ez?! ennek vége: mutatunk egy receptet,
amivel soha többé nem kell a kalóriák miatt aggódnod!
Hozzávalók:
- 30 dkg diétás liszt (például rizsliszt)
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 2 dl kefir
- 1 tojás
- 2,5 dl víz meleg víz
- 3 dkg élesztő 0,5 dl vízben futtatva
- 1/2 evőkanál só
- kis kókuszolaj a sütéshez
Így tudod elkészíteni:
- Az élesztőt futtasd fel egy kávéskanál cukorral. Ezután öntsd hozzá a sóval elkevert liszthez és a zabpehelyhet,
- add hozzá a tojást, a maradék vizet és a kefirt, majd gyúrd össze. Ha szükséges, adj hozzá még kefirt.
- Dagaszd be a tésztát, és rakd félre kelni kb. 30-40 percre.
- Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkán nyújtsd ki,
és egy nagyobb szájú pohár segítségével szaggass körformákat. - A kezed segítségével csinálj lángos formákat, a közepe legyen vékony, a széle pedig vastagabb.
- Felmelegített, bő olajban süsd ki. Figyelj oda rá, nagyon gyorsan sül, és ne felejtsd el megforgatni sem.
Tipp: ha bírod a különlegességeket és kísérletező vagy,
akkor próbáld ki növényi sajttal és egy kevés balzsamecettel, nagyon finom!
Írta: Gabriz Vital