Home Egészség & életmód Mi is az a vaszati?

Mi is az a vaszati?

by Szőke Zsuzsanna

Éreztétek már úgy, hogy egy otthonnak rossz a kisugárzása? Hogy valami nem stimmel? Talán rossz a berendezése, az elrendezése, vagy kevés a fény? Vagy nehéz is megfogalmazni, hogy mi lehet a hiba, egyszerűen csak azt érzed, hogy nincs meg az a harmónia. Mindez azért is lehet, mert nem a vaszati szabályai szerint rendezték-és osztották be a szobákat.

Mi is ez a vaszati?

Egy olyan keleti módszer, ami biztosítja a védő és támogató energiát a házadban vagy a lakásodban.

Arra törekszik, hogy a ház és lakója között szilárd, harmonikus kapcsolat legyen. Segít például abban, hogy egészséges maradj, hogy bevonzzad a szerencsét, pénzt, ki tudd bontakoztatni kreativitásod vagy boldog legyen a párkapcsolatod.

Vastu

Az egyik legfontosabb, hogy otthonunk nyitott legyen északra és keletre. Innen jönnek a pozitív energiák, keletről pedig a fény is ugye.

A legjobb, ha minél több ablakunk néz keletre, északkeletre és minél kevesebb pedig délre és délnyugatra.

Ha még is délre, délnyugatra túl sok lenne az ablak, esetleg a terasz ajtó is itt van, akkor próbáljuk meg bútorokkal, textíliákkal, nagy növényekkel ellensúlyozni.

Ha éppen új otthont keresel, költözést tervezel, amire érdemes még odafigyelned, az a bejárat, a fürdőszoba, a nappali, a konyha és természetesen a háló sem maradhat ki. A bejáratnak legideálisabb az északi, északkeleti fekvés, a többi is jó lehet, kivétel a délnyugat.

A wc-nek és a fürdőnek is több helye lehet, északkeleti azonban semmiképen se legyen.

Általános szabály, hogy semmilyen szennyvizes, lomtáras, szemetes helyiséget nem szabad északkeletre tenni.

A nappali szinte bárhol lehet, a konyha pedig legjobb délen, délkeleten, de itt sincsenek olyan szigorú szabályok. A pihentető és nyugodt alvás, a meghitt, szerelmes éjszakák érdekében a háló ha lehet, ne északra nézzen.

vaszati-haloszoba

Az életterekben rejlő misztikus erőnek egyre többen tulajdonítanak figyelmet, például számos szállodalánc, egészségközpont és nagyvállalat is. Állítólag még a NASA, a Microsoft és a World Bank is figyelembe vette a vaszati elveket épületei kialakításánál.

Ha ezek után úgy érzed, hogy otthonod kész káosz és minden csak negatív energiát áraszt, akkor sem kell pánikba esned. Ilyenkor használd a különböző vaszati yantrákat! Ezek a kis képek -a keleti kultúra szerint- könnyen ellensúlyozzák a rosszat és megteremtik a hiányzó összhangot.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .