Home Tuti receptek Lusta töltött káposzta – nem kell töltögetni, lehetetlen elrontani, gyors, finomabb és ízletesebb!

Lusta töltött káposzta – nem kell töltögetni, lehetetlen elrontani, gyors, finomabb és ízletesebb!

by Zsani

A töltött káposzta nagyon kedvelt étel, de a töltögetés nem mindenkinek megy. Íme egy lusta töltött káposzta recept, amelyet nagyon könnyű elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 200 g rizs
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 kg fejes káposzta
  • 200 g tejföl
  • 250 ml paradicsomlé, vagy paradicsompüré vízzel elkeverve
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  • Szedjük le a káposzta külső leveleit, vágjuk ki a torzsáját, majd főzzük meg a leveleket sós vízben addig, ameddig puhák nem lesznek.
  • Egy kuglóf formára lesz szükségünk, amelybe bele kell tennünk a már megfőtt leveleket, és a végén eligazítani, hogy mindenhová egyenletesen juthasson. A megmaradt káposztaleveleket tegyük félre.
  • A hagymát, répát vágjuk apróra, öntsük hozzá a paradicsomlevet, vagy az előzőleg vízzel felhígított paradicsompürét, majd főzzük körülbelül 5 percen keresztül.
  • A rizset egy kevés sós vízben félpuhára főzzük, majd szűrjük le, és hagyjuk egy kis ideig kihűlni.
  • Keverjük össze a darált húst, párolt zöldségeket, a tejfölt, és az előzőleg félig megfőzött rizset.
  • Fűszerezzük ízlés szerint, végül egy szaftos keveréket fogunk kapni.
  • Az elkészített tölteléket tegyük bele a kibélelt formába, majd a kilógó levelekkel takarjuk be. A megmaradt levelekkel pedig fedjük be teljesen.
  • 1 órán keresztül 180 fokos sütőben süssük készre.
  • Melegen, tejföllel tálalhatjuk.

Íme az elkészült étel:

Hirdetés

You may also like