Ha szereted az almát és a különleges ételeket, akkor ezzel a recepttel meg kell ismerkedned!
Vágd le egy érett alma tetejét, kapard ki a belsejét, majd folytasd tovább a receptben leírtakat! Az eredmény garantáltan mennyei lesz, azonnal a kedvenceid közé kerül majd!
Hozzávalók:
- 4 közepes méretű alma
- 3 kanál barna cukor
- egy csipetnyi fahéj
- egy kanál citromlé
- ¼ csésze cukor
- ¼ csésze liszt
- 2 kanál vaj
- egy csipet só
- néhány mentalevél a díszítéshez
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Vájjuk ki az almák belsejét, és enyhén locsoljuk meg citromlével, ez megakadályozza a barnulást.
Egy tálban keverjük el az kivájt almadarabkákat, a cukrot, a sót, és a megmaradt citromlevet. Egy másik tálban keverjük el a vajat, a lisztet és a cukor másik felét.
Kanalazzuk muffin formába a cukros, citromleves keveréket, majd öntsük rá a vajas masszát. Tegyük a sütőbe 25 percre, majd ha elkészült kanalazzuk vissza a nyers almába. Ha kihűlt, tálaljuk vanília fagylalttal, díszítsük mentalevéllel.