Ha szereted az almát és a különleges ételeket, akkor ezzel a recepttel meg kell ismerkedned!

Vágd le egy érett alma tetejét, kapard ki a belsejét, majd folytasd tovább a receptben leírtakat! Az eredmény garantáltan mennyei lesz, azonnal a kedvenceid közé kerül majd!

Hozzávalók:

  • 4 közepes méretű alma
  • 3 kanál barna cukor
  • egy csipetnyi fahéj
  • egy kanál citromlé
  • ¼ csésze cukor
  • ¼ csésze liszt
  • 2 kanál vaj
  • egy csipet só
  • néhány mentalevél a díszítéshez

Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt. Vájjuk ki az almák belsejét, és enyhén locsoljuk meg citromlével, ez megakadályozza a barnulást.

Egy tálban keverjük el az kivájt almadarabkákat, a cukrot, a sót, és a megmaradt citromlevet. Egy másik tálban keverjük el a vajat, a lisztet és a cukor másik felét.

Kanalazzuk muffin formába a cukros, citromleves keveréket, majd öntsük rá a vajas masszát. Tegyük a sütőbe 25 percre, majd ha elkészült kanalazzuk vissza a nyers almába. Ha kihűlt, tálaljuk vanília fagylalttal, díszítsük mentalevéllel.

loading...