Home Tuti receptek Kinyújtja a tésztát, majd kivág egy fenyőfa alakot belőle. Hogy mi lesz ebből? Az idei kedvenc süti, amit te sem hagyhatsz ki!

Kinyújtja a tésztát, majd kivág egy fenyőfa alakot belőle. Hogy mi lesz ebből? Az idei kedvenc süti, amit te sem hagyhatsz ki!

by Judith

A családom nagyon szereti a Nutellát. Van ebben a kakaós-mogyorós krémben valami, ami miatt nem lehet abbahagyni. Bár ritkán tudok sütni vele – mert a gyerekek ki sem engedik a kezükből – nemrég találtam ezt a csodálatos receptet, ami tökéletes a karácsonyi ünnepekre.

 

Amikor először megláttam a receptet, azt hittem, hogy nagyon bonyolult lesz. Mármint, egy fa, ami tésztából készül? Ez azért keményen hangzik, ugye? Örömmel mondhatom, hogy valóban nem nehéz. Valójában ez az egyik legegyszerűbb desszert, amit valaha készítettem, és gondolom, nem kell megemlítenem, hogy a család imádta. Ha a te családod is szereti a Nutellát, neked is meg kell csinálnod! Számtalan csodálatos Nutella recept létezik, de ez a fa talán a kedvencem és Karácsonyra nem is kell ennél kedvesebb és ideálisabb!

  • Előkészületek: 20 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 2 lap leveles tészta
  • 1 tojást
  • ½ csésze Nutella
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra.

Vágd ki a tésztát karácsonyfa formájúra.

Kend meg az egyik leveles tészta fát Nutella réteggel és tedd rá a másik lapot. Vágj kis bemetszéseket a fa mindkét oldalán, és hagyd érintetlenül a közepét.

Csavarj meg minden bemetszést és kend meg a karácsonyfát egy felvert tojással. Süsd 20 percig és tálald porcukorral meghintve.

Csak négy összetevőre van szükséged ehhez a szuper finom Nutella fához.

Kezdd úgy, hogy kivágod a karácsonyfa alakot.

Kend meg Nutallával, majd takard le a másik lappal.

Vágj az oldalán bemetszéseket, hogy fenyőfa kinézetű legyen, majd csavard meg azokat.

Aranybarnára sül, olvadt Nutellával a belsejében.

Hirdetés

You may also like