Home Tuti receptek Készítsd el ezt a levendula limonádét és nem csak a testeddel tesz csodát, hanem a fejfájást is megszünteti!

Készítsd el ezt a levendula limonádét és nem csak a testeddel tesz csodát, hanem a fejfájást is megszünteti!

by Brigitta

 

Érdemes kipróbálni a levendulavirágból otthon, egyszerűen készíthető, filléres limonádét, hiszen most elérhető a levendula, ráadásul szinte minden kertben megterem.

Sokak számára ismerős jelenség a szorongás vagy hasogató fejfájás, amely igen gyakori probléma napjainkban. Sok szempontból egymás velejárói is. A szorongásnak sok formája létezik – pánikrohamok, fóbia, szociális szorongás – így nem mindig lehet könnyen és egyértelműen különbséget tenni a már kialakult betegség és az “egyszerű szorongás” között.

Sokan gyógyszerekkel küzdenek a szorongás ellen. Ugyanakkor a problémára létezik egy olyan megoldás is, amelyhez a kertünk és az ott termett, különleges tulajdonságokkal bíró növény nyújthat segítséget. Színe élénk lila, ellenállhatatlanul finom illata pedig kellemes hangulatot teremt minden otthonban!

Ez a varázslatos kerti növény nem más, mint az édes illatú virágokat hozó levendula!

Levendulavirág

A levendulavirág antiszeptikus, valamint görcsoldó hatással bír; az utóbbi esetén (alkohollal keverve) reumatikus fájdalmak ellen kiváló. Felhasználható továbbá a torok és a garat különböző fertőzései esetén.

Levendulaolaj

A levendulaolaj enyhíti a migrént és a fejfájást, heves szívdobogást, ideggyengeséget, valamint a gyomor- és bélrendszeri panaszokat.

Házi készítésű levendulás limonádé

Hozzávalók

  • 2 csésze víz
  • 1 csésze cukor
  • 1/4 csésze méz
  • 3 evőkanál szárított levendulavirág
  • 2 csésze citromlé
  • 4 vagy több csésze víz, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Első lépésként készítsünk levendulaszirupot. Egy kisebb edényben hevítsünk fel 2 csésze vizet és oldjunk fel benne 1 csésze cukrot. A cukros vizet óvatos kevergetés mellett forraljuk fel, hogy az összes cukor teljesen feloldódjon.
  2. A cukros vizet a tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük bele a mézet és a levendulavirágot. Fedjük le és hagyjuk állni 10-15 percig.
  3. Végezetül szűrjük le a levendulaszirupot.

A szirupot ízlés szerint hígítsuk fel vízzel és adjunk hozzá citromlevet. Keverjük jól össze és tegyük a hűtőbe lehűlni. Ezt a frissítő italt lehűtve kínáljuk, lehetőleg jégkockákkal.

Hirdetés

You may also like