Home Egészség & életmód Így szépülj kókuszolajjal kívül-belül!

Így szépülj kókuszolajjal kívül-belül!

by Brigitta

A kókuszdiót sok trópusi országban fogyasztják évszázadok óta. Az utóbbi időben a kókuszolaj hívta fel magára a figyelmet rendkívüli hatékonyságával.

Legyen szó, gyógyulásról, szépségről vagy egészségről a kókuszolaj mindig előkelő helyen van.

Szuper társ a sütésben – főzésben

A kókuszolajat használhatod főzéshez, sütéshez (magas hőmérsékleten is). 252 °C fokig nem oxidálódik, vagy bomlik le. Az eddigi olajad helyett ezért használj inkább kókuszolajat, talán nincs is olyan recept a világon, ahol nem tudod használni a hagyományos étolaj helyett.

Felgyorsítja a hegek és a leégés gyógyulását

Mivel a kókuszolaj természetes hidratáló, ezért egy-két csepp levendula olajjal keverve segít az égési sérülések gyógyulásában. Használd akár napi szinten, és a normális gyógyulási időd a töredékére fog csökkenni. A kókuszolaj elősegíti a kollagén termelést és regenerálja a bőrsejteket

Hidratáló hatású

Száraz bőr, pikkelyes bőr – viszlát! A kókuszolajat az egész testen lehet használni, beleértve az arcot is. Nagyszerűen, természetes módon hidratál, és nem lesz tőle zsíros a bőröd. Fokozza a bőr kollagéntermelését a sejtekben, és hatékony a ráncok ellen is

Testradírként is kiváló

Remek bőrradír. Keverj össze egyenlő arányban kókuszolajat és a cukrot. Használd zuhanyzás alatt, vagy akár fürdés közben: puhává varázsolja a bőrödet.

A kókuszolaj számtalan módon használható, ezért élvezd az előnyeit az életed minél szélesebb spektrumában!

Gyorsítja az anyagcserét és fogyasztó hatású

A kókuszolaj közepes láncú zsírsav (MCFA), más néven közepes láncú triglicerid (MCT). Ez egy transz zsírok nélküli egészséges zsír típus (nem befolyásolja negatívan a koleszterinszintet és ezzel véd a szívbetegségek ellen is).

A zsírsav részecskéi a májban egyből akcióba lendülnek: energiát termelnek, és az anyagcserét is beindítják, ami maga után hozza a fogyást is. Néhány evőkanálnyit fogyassz el minden nap, és lendülj újra formába!

Inkább ezt tedd a kávédba

Tejszínhab és krém helyett inkább kókuszolajjal fogyaszd a kávét! Gazdag, kissé diós, telt ízt kölcsönöz neki a kókusztej. Egy ilyen kávé után szinte golyóállónak fogod érezni magadat!

De nem csak megállíthatatlan lesz tőle, hanem egészségesebb is,mivel a vitaminok és tápanyagok magasabb szintű felszívódásához az egészséges zsírok nélkülözhetetlenek, elengedhetetlenek.

Hirdetés

You may also like