A chia mag egy közismert zselés textúrával rendelkező aprócska mag, ami nagyban elősegíti a sikeres fogyókúrát.
A chia mag emellett nem csak a diétázók nagy kedvence, hanem nagyon egészséges is a szervezet számára. Azték zsályának is szokták nevezni, ami erősíti az immunrendszert, védi a szív- és érrendszert, valamint megelőzi a cukorbetegség kialakulását is. Kiemelkedően magas rosttartalma van, illetve az antioxidánsok pótlására is kiváló.
Hozzávalók:
- 3 ek chiamag
- 2 ¼ csésze víz
- 1 csésze málna
- ½ csésze áfonya
- 2 citrom leve
- 2 dl kókuszvíz
- 1 ek agave szirup (vagy más édesítő)
Elkészítés:
1. Egy kis üvegtálba tölts 1 csésze vizet a chia magra, és keverd jól el. Tedd félre 30 percre, hogy besűrűsödjön.
2. Ezalatt egy kis lábasban keverd el a málnát és az áfonyát ¼ csésze vízben. Lassú tűzön főzd 10-15 percig, amíg a gyümölcs össze nem esik, és a levét el nem engedi. Egy tál fölé helyezett finom szűrőhálón préseld át. Így kinyered a levét, a magok meg fennakadnak. Tedd félre a levet.
3. Keverd össze a préselt gyümölcs keveréket, a citromok levét és a maradék 1 csésze vizet, a kókuszvizet, az ázott chi-t és az édesítőt egy kancsóban. Alaposan keverd el.