Egy finom, ropogósra sütött bacon nem csak reggelire, hanem vacsorára, vagy ebédre is tökéletes választás lehet.
A vékony kis csíkkal azonban az a baj, hogy ha nagyon átsütjük, kiszárad és az ízvilágából is sokat veszít.
Létezik egy titkos bacon sütési módszer, amelynek segítségével úgy készíthetünk bacont, hogy az nem szárad ki és ugyanolyan finomra átsül.
Íme a módszer!
Vegyünk egy serpenyőt, amibe helyezzük bele a bacon csíkokat és öntsünk rájuk annyi vizet, hogy jól ellepje azokat.
A legmagasabb hőfokon tegyük fel főni és ha felfőtt a víz, csökkentsük a hőfokot, hogy a víz el tudjon párologni.
Ha ezzel a művelettel is meg vagyunk, akkor a legkisebb lángon süssük ropogósra a bacon csíkokat.
Kész is!
Miért jó ez a módszer?
Elsősorban azért, mert a bacon így úgy tud megfőni, hogy közben nem szárad ki. Másrészt pedig azért, mert a már előre “hidratált” bacon így sütés közben sem veszíti el puhaságát.