A palacsinta nagyon kedvelt desszert, mert egyszerű, finom, és szinte bármivel meg lehet tölteni. Tudni szeretnéd a titkokat, hogy semmiképp se rontsd el ezt a mennyei desszertet?
A palacsinta recepje egy klasszikus recept, van 3-4 alap hozzávaló, de a többit saját ízlés szerint tehetjük bele. Minden háziasszony igyekszik vékony és puha palacsintákat készíteni.
Íme a tippek:
A palacsinta legyen puha, de ne tapadjon le:
Keverjük össze a palacsintához való hozzávalókat, majd sütés előtt tegyünk a tésztába 50 g vajat és 50 ml olajat. Ezzel a trükkel a konyhánk sem fog úszni az olajban, és csökken az esélye annak, hogy leragadnak a serpenyőben.
Különleges íz:
A másik trükk, hogy különleges ízt ad a palacsintának a vanília. Adjunk egy teáskanál vaníliát minden 1 liter tésztához. Az aroma különleges ízt kölcsönöz majd a tésztának!
Különleges feltétek:
A hagyományos feltétek mellé mi most ajánlunk egy pár kihagyhatatlant is! Tegyünk a palacsintára mézet vagy juharszirupot, majd erre tegyünk friss bogyós gyümölcsöket! Ezt koronázzuk meg egy kis tejszínhabbal, az eredmény garantáltan mennyei lesz!
Próbáld ki te is a fent említett tippeket, és biztosan ízletes desszert kerül ki a kezeid közül!