A tél még javában tart, ezt a kinti mínuszok is bizonyítják. A jóleső tea mellett néha napján ihatunk egy kis forralt bort is. Ezt a finom italt étteremben, bárban, szabad ég alatt is megveheted, de otthon is gyorsan elkészítheted magadnak.
Vörösborból
A meleg italt több féle recept alapján is elkészítheted. Lássuk mi a helyzet a vörös fronton.
Egy üveg (kb 7-7,5 dl) bort ízesíts 2 rúd fahéjjal, 7 szem szegfűszeggel, néhány szelet citrommal és/vagy naranccsal, némi szegfűborssal és ízlés szerint adagold hozzá a cukrot ( 7 dkg az ideális). Ha nem szereted töményen, 2 dl vizet is adhatsz hozzá. Az igazi ínyencek feldobhatják rummal és chilivel is! Épp csak forrásig melegítsd! Ha kész, rögtön fogyaszthatod is, hiszen forrón finom!
Fehér élvezet
Ha a fehér borok kedvelői közé tartozol, hagyd ki a vörös bort a főzésből. A fentiek alapján készítheted el ezt a finomságot is. A fehér borból készült forró italhoz passzol a gyömbér és a fekete bors is, persze csak mértékkel. Amennyiben nem vagy egy házi tündér, a boltokban forralt bor fűszerkeveréket is vásárolhatsz, de előbb vagy utóbb próbáld meg önállóan is elkészíteni ezt a finomságot.
Extra csípős paprikás forralt bor
1 liter forralt borhoz 10 dkg cukrot használnak fel. A bort és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítik közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Nem forralják fel a bort, mert az tönkreteszi az aromáját. Melegítés után teszik bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukort.
Bármelyiket próbálod ki, a meleg italok varázsa a kinti hideget is felejtetni tudja veled.